RU  UA

У Росії є "м'ясний" ліміт: військовий експерт вказав на цікавий нюанс щодо втрат

Біля Авдіївки Донецької області минулого місяця Росія нарахувала орієнтовно 10 тисяч втрат. Темп втрат не падає, однак є важливий нюанс.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

За його словами, є один специфічний момент. Є певний ліміт на кількість людських жертв, на який армія РФ готова йти.

"Навіть те, що іноді штурми росіян на інших напрямках фронту зупиняються після отриманих втрат, у них напевно чутливість є. Якщо виходити з цифр, які давав генерал Тарнавський - у них там 800 штиків максимум сягав на Авдіївському напрямку. За минулий місяць орієнтовно 10 тисяч втрат біля Авдіївки і за останніми повідомленнями, темп втрат не падає", - зазначає він.

Водночас, поряд Бахмутський, Лиманський, Куп’янський напрямки, і командувач Сухопутними військами Олександр Сирський фіксував, що там росіяни за неповний місяць боїв втратили майже 9 тисяч вбитими і пораненими. Тобто, росіяни на трьох важливих, але другорядних ділянках фронту несуть приблизно ті ж втрати як на головній ділянці, не мають відчутних територіальних просувань.

"Все таки, якщо говорити про якісь ліміти втрат, які вони можуть собі дозволити, це не означає, що там є якась магічна цифра, умовно в мільйон вбитих чи поранених росіян, і вони завершать повномасштабне вторгнення. Ні. Але очевидно на тактичному рівні, то у них ситуативно це проявляється. У нас була магічна концепція, що має бути якась цифра, і вони припинять опір. Але справа в іншому. В Росії починали виникати проблеми внутрішнього характеру під час ведення війни, коли вона несла втрати довго. Не мала значення навіть цифра вбитими. Якщо подивитися с висоти сьогоднішнього дня, 14 тисяч втрат в Афганістані чи кілька убитих у Чечні - це нічого. Вони за місяць біля Авдіївки більше поклали. Але нести втрати довго - тобто декілька років - Росія історично не була здатна і навряд чи через виснаження власного демографічного потенціалу буде здатна", - додав Іван Киричевський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку