RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Офіцери-психологи ЗСУ пройшли курс контролю бойового стресу: що відомо

У Великій Британії завершилося навчання для українських військових психологів, яких вчили контролювати стрес у бойових умовах.

Про це інформує пресцентр Генштабу ЗСУ.

За даними командування, навчання для військових психологів відбувалося в межах операції "Інтерфлекс". Офіцери-психологи та психологині впродовж п'ятьох тижнів вчилися контролювати стрес у бойових умовах.

Читайте також: "Будемо бити ворожу нечисть разом": Наєв показав вражаюче відео з навчань бійців ЗСУ і відзначив захисників

"Курс складається із теоретичної та практичної двотижневої фази, коли психологи тісно працюють із військовими ЗСУ, які проходять підготовку на інших курсах в рамках "Інтерфлексу". Британські інструктори викладають українцям як ефективно працювати з військовими з психотравмами, як їх психологічно відновлювати та реабілітувати, а також як надавати першу психологічну допомогу", - продовжили в Генштабі.

Ба більше, в межах курсу відбувся обмін досвідом - українські військовослужбовці розповіли про реалії повномасштабної війни, а британці поділилися досвідом роботи з ветеранами, які пройшли бойові дії та зазнавали посттравматичних стресових розладів.

Пілотний курс з контролю бойового стресу пройшов успішно, тому Україна та Велика Британія узгодили у 2024 році підготувати за цією програмою більше сотні офіцерів психологів з бойових підрозділів.

Судячи з оприлюднених командуванням світлин, курси проходили на одному з військових об'єктів Сполученого Королівства, а в навчаннях взяли участь навіть представники Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Раніше ми публікували потужний ролик про навчання бійців Сил оборони.

Вас може зацікавити:

Україна посилює оборону на кордоні на тлі військових навчань в Білорусі: відео

Бійців ЗСУ почали тренувати на танках Abrams: скільки триватимуть навчання у Німеччині

На Київщині провели навчання зі знищення ворожих ДРГ: фото і подробиці