RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На Київщині провели навчання зі знищення ворожих ДРГ: фото і подробиці

У Київській області військові провели навчання зі знищення диверсійно-розвідувальних груп противника.

Про це поінформували у Командуванні Об’єднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Війська РФ посилили обстріли північних областей: в Міноборони пояснили нову тактику окупантів

За легендою навчань, у пункт управління угрупування військ надійшло повідомлення про напад на блок-пост, на якому відбувається сутичка із застосуванням озброєння. Невідомі викрали зброю та зникли у невідомому напрямку, написали у пресслужбі.

Маневри провели для військово-річкового дивізіону і підрозділів Сил територіальної оборони, що входять до складу військ Північної операційної зони.

Висадка десанту та захоплення визначеного плацдарму – частина завдань, до яких готуються бійці річкового дивізіону, що входить до складу військ Північної операційної зони. Ці підрозділи мають на озброєнні різні типи катерів, які можуть перевозити особовий склад, здійснювати патрулювання і ведення розвідки.

Як розповів командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, в Україні - розгалужена річкова мережа, яка, крім використання у господарських цілях, є природною перешкодою для просування військ.

У місцевостях, де є розгалужена мережа річок, у ЗСУ дійшли висновку щодо необхідності появи річкових військових флотилій.

Ще в березні минулого року недружні дії з боку Білорусі, яка неофіційно підтримує агресію Росії проти України, вказували на необхідність цього. До всього - білоруська армія має у своєму розпорядженні 19 суден військово-річкового дивізіону в Пінську та базу в Лоєві, тобто на самому кордоні з Україною.

"Висадка річкового десанту та захоплення визначеного плацдарму – це маленька частина першочергових завдань, до яких завжди готові воїни, що боронять Північний напрямок. Я задоволений підготовкою наших підрозділів", – пояснив Наєв.

Нагадаємо, на початку травня командування Об’єднаних сил ЗСУ перевірило оперативну ситуацію на північному кордоні та оцінило загрози наступу з боку Білорусі.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація кількох людей з однієї сім'ї: у якому разі звільняють від призову

Ще одну категорію чоловіків планують мобілізувати: кого торкнеться

Чи готує Росія новий наступ: Буданов дав чітку відповідь