RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ворог запустив фейк про захоплення Мар'їнки: карта і реакція ЗСУ

Російські ЗМІ розповсюдили фейк про повне захоплення Мар'їнки Донецької області. Водночас ЗСУ спростували цю інформацію. Також опубліковано карти з кордонами міста та орієнтовною лінією зіткнення станом на вечір 1 грудня.

Відповідне спростування оприлюднила артилерійська батарея "МАХА" у Telegram.

Читайте також: Нові диверсії і провальні штурми росіян: в ЗСУ розповіли, що відбувається на передовій

"А звідки ви вирішили що ми мали на увазі Марʼїнку? Ми взагалі про марш кидок в складних погодних умов мали на увазі (який не вдався через те, що старенькі люди вже. А тут тг-пабліки якусь зраду розносять. Ми працюємо вже трішки в іншому місці! І працюємо дуже вдало!... По "М" все краще ніж ви можете уявити", - йдеться у повідомленні.

Також DeepState опублікував карту з кордонами Мар'їнки, заявивши, що бійці 1 батальйону 79 ОДШБр спростовують повне захоплення міста.

"З приводу того будинку, то він зараз в сірій зоні. Дійсно ворог підійшов до західної межі в тому місці і встановив свою ганчірку, але навіть в тій хаті, де вона, нікого нема. Проте є в сусідньому будинку", - зазначається у повідомленні.

Фото: t.me/DeepStateUA

Як повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), окупанти захопили щонайменше 74% Мар’їнки. Як показують геолокаційні кадри за 1 грудня, загарбники просунулися далі в західну Мар’їнку (безпосередньо на захід від міста Донецьк).

Фото: understandingwar.org

Мар’їнка має прифронтовий статус з 2014 року. Окупанти намагаються захопити місто з березня 2022 року. Наразі цей населений пункт повністю зруйнований.

Нагадаємо, пресофіцер 3-ої окремої штурмової бригади Олександр Бородін заявив, що населених пунктів Кліщіївка та Андріївка практично "не існує".

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ успішно атакують в районі Авдіївки, Кліщіївки та Роботиного: карти боїв

"Скажеш моїй Іринці, що я її люблю": українські бійці показали кадри евакуації важкопораненого з поля бою

Почалась нова фаза війни: головні тези інтерв'ю Зеленського для AP