RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Андріївки і Кліщіївки більше нема: офіцер 3 ОШБр про бої за села

Населених пунктів Кліщіївка та Андріївка, розташованих неподалік від Бахмуту у Донецькій області, практично "не існує".

Про це розповів пресофіцер 3-ої окремої штурмової бригади Олександр Бородін, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також: Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

За його словами, ці два села для військових є важливими, оскільки там є висоти, залізниця. Однак у населених пунктах немає нічого уцілілого.

"Це - дуже важливий елемент для оборонних дій. І як плацдарми також важливі. Самих Кліщіївки, Андріївки - їх не існує. Там навіть не існує першого поверху, грубо кажучи. Де-не-де залишилися підвали, але не більше", - пояснив він.

Він зауважив, що на Бахмутському напрямку до трас, які наразі слугують українським силам логістичними артеріями, російські війська не дісталися навіть близько.

"Маю на увазі ті, що зараз актуальні, а не ті, що були актуальні під час утримання Бахмуту. Це - по-перше. По-друге, так, треба розуміти, що постійно є отакий рух. І рух пов’язаний з чим – з тим, що інколи треба займати найбільш вигідні позиції відповідно до сил, засобів та загроз... Тим паче, з нашого боку, ну, я зараз не кажу про свою бригаду, а в цілому про наших суміжників, йдуть штурмові дії з нашого боку, і вони теж мають результати. Просто ці результати військові, тобто ніхто там не рахує ці посадки і не знає, хоча інколи умовні поле і три посадки важливіші, ніж населений пункт – на жаль, так, з точки зору військового сенсу, розумієте. З медійної точки зору - більш важливі назви. Це треба не забувати", - наголосив Олександр Бородін.

Останнім часом окупанти активно штурмують низку населених пунктів на Донеччині, на Авдіївському та Бахмутському напрямку. Днями ситуація ускладнилася.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку