RU  UA

Західні експерти помилилися: чи можливий контрнаступ 2.0

На заході помилилися, заявляючи, що Україна здатна на успішний контрнаступ у нинішніх умовах. І коли "все пішло за планом", як заявили в "The Washington Post", склалося враження, що над країною провели експеримент.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив Іван Ступак, військовий експерт.

"Припустимо, на Заході побудували математичні моделі за сприяння штучного інтелекту і дійшли висновку, що наші Сили оборони можуть наступати й в такій ситуації, маючи шанси не успіх. Не врахували, зокрема щільність мінних полів та російські фортифікації, які, як виявилося, були багаторівневими та йшли в глибину на два "поверхи". Багато факторів, які вплинули, опинилися за межами детального аналізу", - пояснив він.

Читайте також: Фінляндія готує ЗСУ дуже потрібний різдвяний подарунок: плани вже озвучені

Ступак наголосив, що у нинішніх реаліях другий контрнаступ малоймовірний. Війна в Україні для інших країн уже відходить на другий план і черг у військкомати більше не спостерігається.

"Немає такої мотивації, як у перші місяці й, що особливо важливо, для деяких чиновників уже настав "мирний час", що вони витрачають великі суми на стадіони, дитячі майданчики - такі та інші фактори робить наступні контрнаступи проблематичним", - резюмував військовий експерт.

Раніше ми писали, що США призначили дату голосування за допомогу Україні.

  • Вас може зацікавити:

Грошей немає, час біжить: Білий дім направив Конгресу термінове попередження по Україні

"Шахеди" більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю

Зброя для України: коли Конгрес США може ухвалити новий пакет допомоги