RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Війна перейшла у довготривалу фазу: експерти дали прогноз і розповіли, до чого готуватися світу і Україні

Україна повинна готуватися до тривалої війни та надати перевагу політиці довгострокового стримування Росії, щоб і надалі заручитися підтримкою Заходу.

Такої думки дотримуються іноземні експерти у статті "Foreign Affairs".

Читайте також: В Сенат внесли законопроєкт на $111 мільярдів з допомогою Україні, але є "але"

Аналітики звертають увагу на те, що РФ має значну перевагу у людському ресурсі, а Україна залежить від поставок військової техніки партнерами. Поки увага союзників переключається на питання внутрішньої та зовнішньої політики, запаси боєприпасів і зброї в Україні вичерпуються.

Посол США в Україні у 2006-2009 роках Вільям Тейлор переконаний, що майбутня підтримка України багато в чому залежатиме від того, що буде відбуватися на полі бою.

Старший науковий співробітник Гудзонського Інституту Люк Кофі зазначив, що очікування від контрнаступу були надто високими, а обставини тоді і зараз - зовсім інші.

Експерти зазначають, що оптимізм Заходу щодо контрнаступу базувався на тій кількості військової допомоги, яку партнери надали Україні. Ексглава ЦРУ Девід Петреус пояснює, що через те, що зброя та техніка, про яку просила Україна, находила із затримками, прорив не відбувся.

Люк Кофі зауважив, що Україні все ж вдалося досягти деяких успіхів у контрнаступі, зокрема на морі.

"Чорноморський флот Росії починає передислокацію з Криму. Українці змогли поцілити у підводні човни та інші дуже дорогі військові кораблі та знищити їх. Це матиме тривалий ефект, який вплине не лише на безпеку США, але й на глобальну безпеку", - зазначив він. Однак, на його переконання, війна в Україні переходить у довготривалу фазу і до цього потрібно готуватися.

На думку директора Євразійського центру Атлантичної ради Джона Гербста, обіцяючи, що наступний рік буде вирішальним, АП робить стратегічну помилку, оскільки очікування швидкої перемоги може створити хибне враження, що Україна недостатньо працює і чомусь не може виграти війну.

У Foreign Affairs зазначають, що навіть якщо Захід виконає усі свої зобов’язання щодо допомоги Україні, війна може розгорнутися не на її користь. Аналітики повʼязують це із майбутніми затримками постачання актуальної для України зброї.

В той же час вони вважають, що сподівання на те, що переговори з Росією можуть принести користь Україні, є наївною.

На думку аналітиків, довгострокове стримування Росії принесе Україні тільки користь, хоча може здатися менш грандіозною метою, ніж гучна перемога на полі битви. А для того, щоб заохотити продовження підтримки Заходу, Україна має базувати свої аргументи на політиці стримування Росії, наголошуючи на тому, що зрештою перемога над Росією є настільки ж в інтересах Заходу, як і України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США можуть ухвалити пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю до кінця 2023 року.

  • Вас також може зацікавити:

Є загроза допомозі Україні: як з цим пов'язаний провал "імміграційних" переговорів у Конгресі США

США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Коаліція ППО і нові пакети допомоги Україні: головні підсумки "Рамштайн-17"