RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні запровадять спецрежим в'їзду-виїзду: куди не впустять без "папірця"

Кабінет Міністрів сьогодні ухвалив зміни до постанови від 27 липня 1998 року "Про прикордонний режим", які регулюють підстави перебування громадян у прикордонних смугах.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Читайте: Скільки українців втекли за кордон від мобілізації: озвучена неймовірна цифра

Згідно зі змінами, на прикордонні встановлюється спеціальний прикордонний режим та забороняється вільний вʼїзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Також документами визначається порядок видачі дозволів на вʼїзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

Речник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував, що урядовці просто приводять нормативні акти у відповідність до норм законодавства. З явних нововведень, зазначив він, відтепер дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт та пропуск у прикордонну смугу надаватиме відповідний орган Державної прикордонної служби України. Але більш детально, за словами спікера Держприкордонслужби, можна буде говорити після доопрацювання змін, які визначені нинішньою постановою.

Нагадаємо, ще влітку влада Сумської області оголосила евакуацію населення з прикордонних районів.

  • Вас зацікавить:

Прикордонники Білорусі "образилися" на українських колег

Повісили Валеру для залякування: українські прикордонники знову страшать білорусів

Нелегальний виїзд чоловіків за кордон: скільки зараз коштують "послуги"