RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Скільки українців втекли за кордон від мобілізації: озвучена неймовірна цифра

З початку повномасштабного вторгнення Росії, з лютого 2022 року по 31 серпня 2023 року нелегально перетнули кордони Румунії, Молдови, Угорщини, Словаччини та Польщі майже 20 тисяч військовозобов'язаних українців.

Про це інформує ВВС.

За інформацією ЗМІ, яке надіслало запити владі Румунії, Молдови, Угорщини, Словаччини та Польщі, 19 740 чоловіків втекли з України з початку війни, щоб уникнути призову до армії.

Читайте також: "Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Ще 21 113 чоловіків були затримані українськими прикордонниками. Переважна більшість з них, тобто 14 313 осіб, намагалися перетнути кордон пішки або вплав, а решта 6800 покладалися на офіційні документи, отримані шахрайським шляхом, в яких зазначалися фальшиві звільнення від призову, наприклад, сфабриковані хвороби.

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський зауважив, що кількість чоловіків, які виїхали або намагалися виїхати, "не має жодного впливу на бойові дії".

"Я переконаний, що стійкість і готовність українців захищати свою незалежність, суверенітет і свободу становить 95-99%. Тих, хто намагається уникнути мобілізації, близько 1-5%. Вони точно не є критично важливими для оборони України", — зазначив Веніславський, додавши, що радикально збільшувати кількість тих, хто підлягає мобілізації, не планується.

Також нардеп наголосив, що загроза, яку становлять фальшиві документи — і труднощі в деяких випадках з отриманням справжніх документів, які серйозно сприймаються прикордонниками, — має бути викорінена упродовж наступних одного-двох років за допомогою нової цифрової системи.

Нагадаємо, в Україні викрили нову схему ухилення від мобілізації у вигляді укладання фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.


  • Вас може зацікавити:

У Львові працівники ТЦК силоміць забрали паркувальника з роботи: відео і всі подробиці

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

"Настав час інших": в Києві рідні військових вийшли на мітинг, фото