RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

Окупанти спробували прорвати фронт під Авдіївкою: зведення Генштабу

Станом на 10 грудня, 655-й день повномасштабного російського вторгнення, загарбники спробували прорвати фронт під Авдіївкою, але Сили оборони України їх відкинули. Усього за добу відбулось 82 боя.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: "Хороших" росіян стало ще більше: оновлені дані про втрати ворога

"Ворог завдав 2 ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють цю частину України з російської території та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж українського держкордону. Артилерійських та мінометних обстрілів загарбників зазнали близько 25 населених пунктів, зокрема:

  • Хрінівка, Клюси, Архипівка Чернігівщини;
  • Середина-Буда, Прогрес, Дружба, Кружок, Грабовське, Попівка Сумщини;
  • Козача Лопань, Графське, Вовчанськ, Бочкове, Бударки Харківщини.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили чотири ворожі атаки в районах Синьківки, Петропавлівки Харківщини. Російські бойовики завдали авіаційних ударів в районах Петропавлівки Харківщини та Твердохлібового Луганщини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, у тому числі Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили п'ять атак противника в районах Тернів, Веселого Донеччини та Макіївки Луганщини. Загарбники завдали авіаційних ударів в районі Макіївки та Серебрянського лісництва Луганщини. Від російських артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка, Донеччини.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 11 атак російської армії в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донеччини. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Часів Яр, Торецьк. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів області, серед них Оріхово-Василівка, Маркове, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 39 атак російських військ в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, південніше Сєверного та Тоненького, Первомайського Донеччини. Окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. Рашисти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Калинове, Очеретине, Новопокровське та Авдіївка. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів області, зокрема Керамік, Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Карлівка, Первомайське та Невельське.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де окупанти, за підтримки авіації, здійснили 14 безуспішних атак на українські позиції. Під ворожим артилерійським та мінометним вогнем опинились наступні населені пункти області: Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку українські бійці відбили всі атаки окупантів, які намагалися витіснити їхні підрозділи із займаних рубежів в районі південно-східніше Вугледару Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів області, у тому числі Водяне, Вугледар, Золота Нива, Урожайне та Рівнопіль.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили три атаки рашистів в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів області, серед яких Левадне, Малинівка, Верхня Терса, Чарівне, Новоандріївка та Кам'янське.

На Херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Тягинка, Іванівка, Антонівка Херсонщини та місто Херсон, а також Очаків Миколаївщини. Водночас ЗСУ продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра Херсонщини та завдавати вогневого ураження окупантам.

Крім того, підрозділи українських ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та одному складу боєприпасів загарбників.

Нагадаємо, генерал-лейтенант, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, чому контрнаступ пішов не так і що робити Україні.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни накопичують резерви на Донбасі: до чого мають готуватися ЗСУ

"Дуже активно атакують": офіцер Сил оборони про бої в Авдіївській промзоні

Давно такого не було: ЗСУ біля острова Зміїний збили "жирну ціль"