RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Сили оборони відбили понад 50 ворожих атак за добу: ранкове зведення Генштабу

ЗС РФ не припиняють масштабні наступальні дії на фронті - впродовж минулої доби зафіксовано 60 бойових зіткнень.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 10 грудня.

За даними командування, на фронті тривають запеклі бої - впродовж доби зафіксовано 60 бойових зіткнень. ЗС РФ завдали 1 ракетного та 8 авіаційних ударів, здійснили 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

Читайте також: Окупанти провели наступи на кількох напрямках: в ISW розкрили плани ворога

Також командування нагадує, що впродовж минулої доби ворог атакував Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed, зенітними керованими ракетами С-300 та авіаційною ракетою Х-59.

З авіації ЗС РФ завдали ударів по населених пунктах Новомихайлівка та Пречистівка Донецької області. Під артилерійським ворожим вогнем опинилися понад 120 населених пунктів у дев'яти областях України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ЗС РФ в районах Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони зупинили ворожий наступ в районі Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку бійці ЗСУ відбили 14 атак ворога в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Сили оборони України, зі свого боку, здійснюють штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області та закріплюються на нових поизціях.

На Авдіївському напрямку ворог намагається оточити Авдіївку. Впродовж доби росіяни 10 разів безуспішно вели наступ в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують ворога поблизу Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області - на цій ділянці фронту відбито 8 атак.

На Шахтарському напрямку ЗС РФ безуспішно здійснили 2 атаки в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямках українська армія відбила 3 ворожі атаки в районах Новопокровки та західніше Роботиного Запорізької області. На Мелітопольському напрямку також триває контрнаступальна операція України - ворог зазнає втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують плацдарм на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу та завдають вогневого ураження по тилах противника.

Підрозділам ракетних військ вдалося уразити 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 склади паливно-мастильних матеріалів противника.

Раніше ми розповідали, за скільки РФ зможе відновитися для нової війни і що робити Україні.

Вас може зацікавити:

Погана погода заважає і ЗСУ, і окупантам: оновлені карти боїв

В Макіївці є влучання в нафтобазу окупантів: фото і відео потужної "бавовни"

Окупанти обстріляли Куп'янськ: є загиблі і поранені