RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Ще не встиг порушити, а вже штраф: в ТЦК придумали революційний спосіб вручення повісток

Повістка з протоколом – це документація минулого, адже з нею забагато паперової тяганини, аби вручення було законним. Тому, ТЦК винайшло просто революційний спосіб того, як не допустити, щоб призовник став ухилянтом.

Про це ноу-хау та як не допустити беззаконня під час вручення повісток розповів адвокат Сімутін на своєму ТГ-каналі.

Читайте також: Мобілізаціятриває: в Раді пояснили, чому в селах забирають до війська більше чоловіків

Він розповів реальну ситуацію, в якій, 5 грудня чоловіку вручили повістку, якою зобов’язали прибути наступного дня й одразу дали підписати повідомлення про розгляд адміністративної справи і теж на 6 грудня. Тобто, якщо він не прибуде на визначену дату, то щодо нього винесуть постанову та визнають винним за ст. 210-1 КУпАП "Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

"Суть прийому наступна: якщо ти не прийдеш, тоді ми на тебе складемо постанову. А ти ж, імовірно, не прийдеш, тому ще й постав завчасно підпис і ми тебе покараємо в разі неявки, бо ти потенційний порушник. Такий собі превентивний удар", - пояснює адвокат.

Таким чином виходить, що повістка вручається у спосіб, не передбачений законодавством - ТЦК без остраху змушують підписатися під документом про вчинення порушення у майбутньому.

Крім цього, на документах, які вручали чоловікові, значився не підпис начальника ТЦК, а звичайне факсиміле, тобто начальник не підписував їх вручну, як то треба відповідно до закону. На світлині видно, що підписи на цих "папірцях" ідентичні, навіть закарлючки однакові. Постає питання - чи можна у такому випадку скасувати постанову та штраф? Адвокат запевняє, що можна, але при умові, що все буде зафіксовано належним чином, а ще краще – зафільмовано.

Раніше ми вже писали про те, що в нічному закладі Полтави ТЦКвлаштували прийом з танцями.

  • Вас також може зацікавити:

Хотівслужити в ЗСУ, але без мобілізації: на Волині винесли вирок ухилянту

СпівробітникиТЦК провели рейд елітними закладами Балоги на Закарпатті: з’явилися фото

Вяких випадках українці можуть втратити бронь від мобілізації: озвучено перелік

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.