RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Хотів служити в ЗСУ, але без мобілізації: на Волині винесли вирок ухилянту

У Волинській області суд виніс вирок ухилянту, який спочатку ігнорував повістку, а згодом висловив бажання служити в армії. Чоловіку присудили 3 роки та 1 місяць позбавлення волі.

Відповідне рішення ухвалив Нововолинський міський суд.

Читайте також: Мобілізація по-новому: скільки призовників можна зібрати серед поліцейських та за партами університетів

У вироку зазначено, що чоловіка визнали придатним до військової служби у липні 2022 року, йому була вручена повістка. Але він ухилився від призову. Також наголошується, що на судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину та висловив каяття. Він пояснив, що не з'явився у військкомат через те, що перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, що, фактично, і позбавило його можливості прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Підсудний також просив суд не відправляти його до в'язниці, оскільки він передумав та захотів служити у Збройних Силах України.

Суд визнав чоловіка винним за порушення статті 336 Кримінального кодексу України та засудив його до трьох років позбавлення волі. Оскільки по всій справі був попередній невідбутий термін обмеження волі, остаточний вирок складає 3 роки і 1 місяць позбавлення волі. Цей вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.