RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Лицарі української землі: в Україні відзначають День Сухопутних військ

У грудні Україна відзначає декілька свят, присвячених військовослужбовцям - окрім Дня Збройних сил України, що відбувся 6 грудня, 12 грудня українці вшановують бійців Сухопутних військ України. Уже другий рік поспіль ці свята важливі, як ніколи.

"Апостроф" публікує привітання від глави держави, головнокомандувача ЗСУ та Генштабу ЗСУ. А також - красиві вірші, привітання у прозі й листівки, якими можна привітати своїх близьких, причетних до свята.

Так, Володимир Зеленський висловив свою повагу сміливим, героїчним, потужним воїнам Сухопутних військ України, зазначивши, що наразі їх майже 600 тисяч осіб.

"Багатьох відзначено державними нагородами. Багатьох пам’ятатимуть завжди побратими за силу й допомогу в бою. Багатьом вдячні наші люди за звільнення нашої землі, міст і сіл, за можливість пишатися потужністю української армії. Багатьох ми сьогодні згадуємо, коли вшановуємо українських героїв, які віддали свої життя заради нашої держави й людей. Слава нашим захисникам! Дякую кожному солдату, кожному сержанту, кожному командиру за міць, яку ви даєте нашій державі", - написав він у Telegram-каналі, опублікувавши відповідні світлини.

Читайте також: Собор Пресвятої Богородиці: нова дата та традиції

Не оминув увагою наших військових і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Він привітав їх та наголосив, що уже другий рік Україна відзначає це святом в умовах великої війни, захищаючи країну від російської ворожої навали.

"Ви – надійна основа української армії. Міцний щит та гострий спис, що нещадно знищує противника! Ви знаєте ціну кожного клаптика української землі. Ваша незламна воля та мужність є гордістю нашої держави! Дякую кожному воїну, хто боронить країну в складі Сухопутних військ Збройних Сил України, захищаючи рідний дім та майбутнє наших дітей. З вами пам’ять і слава наших загиблих побратимів. З вами вірність країні, обов’язку і присязі!", - написав Залужний.

При цьому у Генштабі ЗСУ на Facebook-сторінці зауважили, що сухопутні війська були і будуть основою того, що заведено називати армією.

"Змінюються технології, вдосконалюються бойові системи, але завжди залишається вирішальним фактором роль воїна, який зі зброю в руках захищає свою територію. Вітаю кожного, хто носить нарукавні знаки Сухопутних військ – найпотужнішої складової Збройних Сил України! Ваш патріотизм, мужність та стійкість заслуговують найвищої вдячності. Завдяки вашим титанічним зусиллям Україна тримається й живе вірою у Перемогу. Підтримуйте та бережіть один одного й нехай вороги відчувають страх перед вашою непохитною єдністю.", - йдеться у повідомленні.

Привітання з Днем Сухопутних військ у прозі

Вітаємо усіх військових, які служили чи продовжують служити у Сухопутних військах ЗСУ. Піхотинці — сміливі люди, які готові взяти на себе удар, відстоювати й захищати рідну землю. Воїни усіх підрозділів готові зробити все для свободи України.

Дякуємо кожному й кожній з вас! Нехай оминають ворожі кулі, снаряди чи уламки! Хай усі завдання будуть чітко продуманими, легкими й швидкими у виконанні, робота з побратимами злагодженою! Нехай кожен захисник повернеться до своєї родини!

Не забуваймо і вшановуємо пам’ять тих, хто віддав життя за нашу свободу. Слава Україні! Слава Сухопутним військам!

***

Вітаю всіх причетних З Днем Сухопутних військ України! Нехай служба буде безпечною, а перемога України - швидкою! Дякую за все нашим героям! Повертайтеся додому цілими і неушкодженими!

***

З Днем Сухопутних військ України! Ваша служба - це гідне заняття. Нам всім спокійніше від того, що саме ви захищаєте нас і забезпечуєте нашу перемогу. Нехай же у вас все буде відмінно і в особистому, і в професійному житті. Спасибі вам за все! Зі святом!

***

Прийміть вітання з Днем Сухопутних військ України! Я бажаю вам, в першу чергу, здоров'я і всіляких благ, а до них нехай додасться щастя, успіх і загальну повагу. Нехай всі мрії збудуться, а неприємності зникнуть. Поздоровляю!

Привітання з Днем Сухопутних військ у віршах

З днем Сухопутних військ країни,

Для України так важливі —

Зв'язківці, льотчики, танкісти,

Ракетні війська, артилеристи.

І славить Україна воїнів своїх усіх,

Бо з нашими військами чекає мир нас і успіх.

Ви хоробрі, відважні офіцери і солдати,

Бажаєм відзначати важливі всі вам дати.

***

Нехай салюти гримлять і не стихають,

Сухопутні війська своє свято відзначають.

Заслуговують піхотинці до себе уваги,

Нагороди отримують за сміливість й відвагу.

Зі святом тебе я вітаю,

Сміливим, сильним і відважним бути бажаю.

Щастя, миру, успіхів і добра,

Щоб професія престижною була.

***

Сухопутні війська,

У цей день вам побажаю,

Буде служба нехай легка,

Безпечно протікає.

І хай з неба на погон

До вас всі зірочки злітають,

Ви країни нашої заслін,

Весь народ вас поважає!

Слава Україні!

Листівки до дня Сухопутних військ

Раніше ми публікували дати православних свят на 2024 рік.

  • Вас може зацікавити:

Коли святкуватимуть Великдень у 2024 році: названо точну дату

В Україні переглянуть державні свята та пам'ятні дати: Зеленський поділився деталями

Коли будемо святкувати Трійцю в 2024 році: нова дата