RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скандал на Львівщині: псевдовійськовий влаштував розбірки з священиком і погрожував повісткою, відео

Соцмережами шириться відео, на якому нібито представник ТЦК погрожує священнику повісткою та фізичною розправою.

"Апостроф" вирішив з’ясувати подробиці цього інциденту.

Читайте також: Ще не встиг порушити, а вже штраф: в ТЦК придумали революційний спосіб вручення повісток

Подія, яку зафільмували очевидці, трапилась 12 грудня у селі Дуліби, що неподалік міста Стрий Львівської області. На відео видно, один із чоловіків у військовий формі погрожує "задушити" священника та обхоплює рукою його шию, але потім відпускає. Також він погрожує, що якщо священнослужитель сам не піде у війська, то він "забере"його сина або зятя, вочевидь, маючи на увазі мобілізацію.

На відео видно, що чоловік у формі злий на священника. З його слів стає зрозумілим, що агресивність – це наслідок того, як священник відспівував його сина - назвав того "рабом Божим", а не вказав військове звання. Також чоловік у формі звинувачує священника в привласненні харчів.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика!

На другому відео інший чоловік у формі видає священнику, судячи з розмови, повістку на 15 грудня. Перший чоловік у формі каже, що якщо священник не прийде до ТЦК, то його «загрузять як собаку» і відвезуть до військкомату силою.

Коментуючи цей інцидент, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що ситуація потребує повного зʼясування, оскільки в соцмережах є лише фрагмент відеозапису та вирвана з контексту розмова.

"Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини й не повинен переростати у зведення особистих рахунків", — наголосив Козицький.

Своєю чергою, сьогодні у Львівському обласному ТЦК та СП на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заявили, що була проведена службова перевірка, в ході якої з’ясувалось, що агресивний чоловік у військовій формі, що на відео, не має жодного стосунку до їхнього відомства.

"Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя. Водночас дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Громадянин (священник), який являється військовозобовʼязаним викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних", - пояснили у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Раніше ми писали про те, що в Раді пояснили, чому в селах забирають до війська більше чоловіків

  • Вас також може зацікавити:

Чи можна перевестись на іншу посаду після рекрутингу: відповідь Міноборони

Цього разу від ТЦК ніхто не тікав: в нічному закладі Полтави військовим влаштували прийом з танцями, відео

Співробітники ТЦК провели рейд елітними закладами Балоги на Закарпатті: з’явилися фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.