RU  UA

Росіяни активізувалися: в ЗСУ розповіли про атаки ворога на широкому фронті

У грудні на сході України російські окупанти активізувалися, оскільки поставили за ціль отримати значні успіхи на початок 2024 року.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV офіцер ЗСУ, лицар ордену "Богдан Хмельницький" Микола Мельник.

Читайте також: "М’ясні штурми" продовжуються: військовий розповів про "конвеєр смерті" для окупантів

За його словами, зараз по всій лінії фронту відбувається наступ противника силами до ротно-тактичної групи. Він йде на кожній з ділянок і на дуже широкому фронті. При цьому наступ комбінований, тобто йдеться про малі піхотні групи, і коли є можливість для розвитку атаки - за допомогою техніки формують колони. Їх українські військові потім знищують.

"Зрозуміло одне, що росіяни активізувалися, вони дійсно хочуть мати значні успіхи на початок 2024 року. Тут є і політичні моменти. Але нічного в них не вийде. Формально росіяни сильніші, але фактично якихось великих просувань на великій ділянці фронту окрім як біля Бахмуту немає", - пояснив військовий.

Щодо ситуації в Авдіївці, то поки що немає якихось передумов для того, щоб виводити гарнізон. Зокрема, за минулий тиждень нічого, окрім просування на декількох посадках в районі Степового, не відбулося.

"На коксохім вони застрибнути не можуть, "промку" вони пройти не можуть, з південного фасу жодного успіху вони не мають, а з північного - є просування біля Степового, але воно не є критичним. Я дуже сподіваюсь, що ми зараз сконцентруємось на ротації тих підрозділів, які є на Авдіївському напрямку, і зведенні укріплень, і знову ж таки, я сподіваюсь, що ці укріплення будуть копати не солдати лопатою, а екскаватори", - додав Микола Мельник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія втратила щонайменше 10 тисяч солдатів районі Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Путін "підклав свиню" своїм мобікам

"Це війна, а не шоу": Залужний зробив заяву про новий контрнаступ у 2024 році

У росіян є певне просування: військовий експерт про ситуацію на фронті