RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Путін "підклав свиню" своїм мобікам

У Росії всі мобілізовані мають право повернутися з війни в Україні додому тільки після того, як буде завершено "період часткової мобілізації". Це підтверджує відповідь Міноборони.

Про це інформує RTVI.

Читайте також: Путін одержимий Україною: Кучма застеріг від надій на мир із диктатором

Йдеться про відповідь військового відомства на запит депутата законодавчого зібрання Санкт-Петербурга Бориса Вишневського. З таким запитом звернувся після низки звернень рідних мобілізованих Північно-Західного федерального округу. Вони просили обмежити термін служби військових одним роком, оскільки зараз перебувають на фактично безстроковій службі.

У Міноборони відкинули пропозиції опозиціонера, наголосивши, що термін служби закінчиться тільки тоді, коли президент підпише відповідний указ.

"Встановлення іншого терміну військової служби громадян Російської Федерації, призваних у рамках часткової мобілізації, вважається недоцільним", - зазначається у відповіді відомства.

Вишневський назвав відповідь оборонного відомства "відпискою", яка лише підтверджує правильність вимог до керівництва країни про видання указу щодо завершення мобілізації. Проте більш важливим депутат вважає укладання договору про припинення вогню між РФ та Україною.

Указ про "часткову" мобілізацію президент РФ підписав 21 вересня 2022 року.

Нагадаємо, Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів: серед убитих два підполковники.

  • Вас також може зацікавити:

Зброя, гроші та нафта: як Путін із останніх сил "спокушає" мусульман

Вибори Путіна 2024 - що думають росіяни про президентські вибори

Путін вирушив на Близький Схід: чи чекати на арешт диктатора за ордером МКС