RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Був Антон, став Тоня: як українець намагався виїхати за кордон, але щось пішло не так

Українець у своїх документах змінив стать, щоб спробувати виїхати за кордон і уникнути мобілізації, проте обман був викритий прикордонниками.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби на брифінгу.

За його словами, молодий чоловік змінив відомості у своїх медичних документах, підтвердивши їх потім у РАЦСі. В той самий час фізично стать він не змінював.

"Цікавий випадок був: підробка медичних документів. Чоловік призовного віку стверджував, і потім отримав офіційну довідку в органах РАЦС, що він змінив стать на жіночу. Був Антон, а став Тоня. Але разом з тим стать він не міняв, тільки поміняв документи медичні", - розповів представник ДПСУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр оборони України Рустем Умєров заявив про можливі санкції проти чоловіків, які не ставали на військовий облік і перебувають за кордоном, зокрема в Німеччині.

  • Вас також може зацікавити:

Керівників підприємств зобов'яжуть доставляти ухилянтів в ТЦК: в ЗСУ розповіли про зміни в мобілізації

"Потрібно повертати все, як було раніше": Залужний зробив гучну заяву про мобілізацію

Повістки роздаватимуть на блокпостах? ТЦК на Київщині запровадять нові методи роботи

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.