RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

За прикладом Росії? В Україні хочуть мобілізувати ще дві категорії чоловіків

Скандальна представниця фракції "Слуги народу" Мар'яна Безугла розповіла, що у Верховній Раді в законодавчі ініціативи щодо питань мобілізації додано можливість створення так званих "штрафбатів".

Про це нардепка повідомила у Facebook.

Читайте також: Українок під рушницю: для чого нардепи хочуть відправити жінок у ЗСУ

Безугла пише, що в законопроєкт народними обранцями додано можливість мобілізації увʼязнених та судимих, а розподіл в підрозділ відбуватиметься за згодою командира.

Окрім того, за її словами, розробляється варіант підрозділів із тих, хто відмовляється виконувати завдання в складі, наприклад, звичайного лінійного батальйону.

"Ці підрозділи можуть виконувати особливі завдання від бойових до інженерних тощо. Пишіть пропозиції, ідеї в коментарях", - закликала нардепка.

Як і зазвичай, обговорення під постом Безуглої не заставило на себе довго чекати і в них, люди сходились в думці про те, що Україну хочуть опустити до рівня нашого ворога.

Коментатори припустили, що вираз "виконувати особливі завдання" означає, що з так званих відмовників (тих, що відмовляються виконувати наказ – прим.) будуть створювати штрафні батальйони.

Інші ж писали що це було лише питанням часу і що по факту, такі штрафбати вже існують. І що лишилось лишень створити загородзагони.

"Мені здається, що пані Безугла хоче якогось бунту чи що. Закрити кордони, випустити зеків, які отримають зброю і підуть на фронт. Це якийсь план, аби пекло було всюди?", - припустив один з коментаторів.

Інший же написав, що Україна йде шляхом простих та очевидних рішень, поступово перетворюючись на Росію, що закінчиться для нашої країни погано.

Раніше ми писали про те, чи вплинули скандальні заяви Безуглої на рейтинг Залужного.

  • Вас також може зацікавити:

Проблему можна вирішити швидко: як розвернути мобілізацію в Україні

Зменшення віку мобілізації і скасування обмежено придатних: нардеп розповіла, який закон готують українцям

Нардепи за, Зеленський проти: чи чекати в Україні мобілізацію жінок

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.