RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нардепи за, Зеленський проти: чи чекати в Україні мобілізацію жінок

Все більше обертів та негативу у суспільстві набирають законодавчі ініціативи Верховної Ради, пов’язані із мобілізацією жінок до військ. Чимало масла у вогонь підливає своїми повідомленнями й скандальна представниця фракції "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

"Апостроф" вирішив розібратись, чи чекати українкам мобілізації та, чи підтримує такі ініціативи ВРУ сам президент.

Читайте також: Зменшення віку мобілізації і скасування обмежено придатних: нардеп розповіла, який закон готують українцям

На своїй сторінці в Facebook Мар'яна Безугла повідомила про підготовку законопроєкта, який стосується посилення мобілізаційних умов для жінок і зазначила, що жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час.

У коментарях під її постом таке пояснення не знайшло позитивного відгуку, а навіть навпаки. Тоді, нардеп заявила, що її "дивує цей хайп" з приводу мобілізації жінок. За її словами, жінки вирушатимуть на передову виключно добровільно.

"Яке всіх на "на фронт???" Максимум - попрацювати бухгалтером, діловодом в ППД в/ч чи ТЦК у Львові за 20100 грн на місяць, або ж зібрати дрон в Полтаві, поки чоловіків з цих посад зможуть вивільнити в бойові підрозділи. Все", - написала Безугла.

Проте, таке завзяття народних депутатів щодо мобілізації жінок категорично не підтримав президент Володимир Зеленський. А начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо взагалі розвінчав потребу у такій мобілізації заявивши, що в ЗСУ є багато професій для жінок, проте мобілізують їх тільки за особистим бажанням.

Раніше ми писали про те, чи може сільський голова підписати повістку.

  • Вас також може зацікавити:

Посилення мобілізації торкнеться освітян: що робити тим, хто працює не на повну ставку

Мобілізація триває: в Раді пояснили, чому в селах забирають до війська більше чоловіків

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.