RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Фальшива мобілізація: в Одесі жінка натравила військових на свого чоловіка

В Одесі люди у військовій формі намагалися насильно всадити чоловіка в автомобіль швидкої допомоги.

Про це повідомляює "Думська".

Читайте також: Мобілізація з 25 років і інші зміни: яким може бути новий закон з урахуванням правок Залужного

Перешкодити викраденню намагалася жінка, яка змогла залізти в мікроавтобус із червоним хрестом. Після цього люди у формі української армії зі знаками розрізнення відпустили обох.

Зазначається, що на задніх дверях швидкої помітно наклейку організації UUF - United Ukraine Fellowship, яка займається закупівлею реанімобілів, спорядженням усім необхідним та відправкою в госпіталі, розташовані в містах уздовж лінії фронту.

В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях.

"Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна", - зазначають військові.

Військовослужбовець піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення до медичних закладів поранених та хворих бригади в Одесі вмовив інших військових взяти участь у "залякуванні громадянина мобілізацією". Наразі службове розслідування триває.

Раніше ми писали про те, чи може сільський голова підписати повістку.

  • Вас також може зацікавити:

Не лише у спортзалах: у мережі показали відео перевірок ТЦК у Львові та Одесі

Посилення мобілізації торкнеться освітян: що робити тим, хто працює не на повну ставку

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.