RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Я пережив пекло": історія добровольця, який вижив після влучання в авто ворожої ракети

У листопаді 2022 року Валентин Бондар із Полтави добровольцем пішов на фронт. Проте, через пів року ворожа протитанкова ракета окупантів і серйозне поранення перервали службу воїна.

Про це розповіли у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN Ukraine.

Читайте також: ЗСУ на північному кордоні встановлюють "зуби дракона": фото та відео

Зазначається, що після мобілізації Валентина було призначено головним водієм роти у складі 77-ї окремої аеромобільної бригади. З листопада 2022 року до травня 2023 року чоловік виконував бойові завдання. До того дня, коли під час однієї з евакуацій до його машини не потрапив російський ПТУР.

"Того дня Валентин вивозив піхотинців з позицій, на які активно наступали вороги. У колоні було кілька евакуаційних легкоброньованих машин, які прямували так званою "дорогою життя". Валентин їхав першим. У його авто окупант потрапив протитанковою керованою ракетою. Машина спалахнула", - розповіли в центрі.

Військовому вдалося самостійно вибратися з машини, що палала, після чого він впав на землю і прокотився далі від вогню.

"Мене засліпило та оглушило. В очах був помаранчевий колір, а у вухах шкварчав розпечений метал. Я відчував, як горить моє тіло", - згадує Валентин.

Коли розплющив очі, чоловік побачив, що його ноги роздробило. Валентину довелося самостійно накладати турнікети. Декілька хірургів намагалися врятувати нижні кінцівки чоловіка, проте їм це не вдалося. Ноги довелося ампутувати.

Шість місяців після ампутації захисник проходив реабілітацію. Його опіки гоїлися, а він сам готувався до протезування. Тепер Валентин на фінальній прямій і невдовзі його випишуть із реабілітаційного центру.

"Я пережив пекло. І вибирався заради своїх дівчат. У мене їх троє: дружина Валентина та дві доньки – Мілана та Анастасія. Тому, зараз я хочу просто бути зі своєю родиною ", - розповів воїн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сергій Наєв відвідав підрозділ протиповітряної оборони, який захищає київське небо.

  • Вас також може зацікавити:

Чи вийде війна за межі Півдня та Сходу України: Наєв озвучив прогноз

Полювання на "шахедів" вдалося: Наєв показав результат роботи сил ППО, фото

Ці мужні чоловіки закривають небо над нами: Наєв показав роботу екіпажу ППО з північних рубежів, відео