RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

5 липня

Всі новини

ЗСУ вдарили по 12 позиціях росіян, за добу 48 зіткнень: зведення Генштабу

Станом на 24 грудня, 669-й день повномасштабного російського вторгнення, протягом доби відбулося 48 боїв на фронті в Україні. Водночас українська авіація вдарила по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та ЗРК окупантів.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Демобілізації не буде? Умєров запропонував нові варіанти для військових

"Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Збільшив кількість артилерійських обстрілів. Так, в операційній зоні ОСУВ Хортиця кількість ворожих артилерійських обстрілів складає понад 1000 на добу", - йдеться у повідомленні.

За добу окупанти завдали 29 авіаційних ударів та здійснили 26 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. Є поранені серед мирних жителів та часткові руйнування цивільної інфраструктури. Складна обстановка на сході та півдні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілюють населені пункти з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема:

  • Клюси, Блешня, Леонівка Чернігівщини;
  • Середина-Буда, Прогрес, Волфине, Басівка, Миропілля Сумщини;
  • Гур'їв Козачок, Ветеринарне, Гатище, Бударки, Тополі Харківщини.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 15 атак окупантів в районі Синьківки Харківщини та Стельмахівки Луганщини, де загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону. Ворог також завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки та Кислівки Харківщини Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, серед них Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку окупанти не вели наступальних (штурмових) дій. Завдали авіаційних ударів поблизу Ямполівки та Торського Донеччини. Обстріляли з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганщини та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили три атаки російських бойовиків в районі Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донеччини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів області, у тому числі, Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 10 ворожих атак східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 - в районах Первомайського та Невельського Донеччини, де окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону. Також загарбники завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Очеретине, Тоненьке та Авдіївка. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Керамік, Очеретине, Степове, Авдіївка, Карлівка та Нетайлове.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати рашистів в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини. За підтримки авіації, загарбники три рази безуспішно намагалися атакувати позиції українських захисників. Під ворожим артилерійським та мінометним вогнем опинилися Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Мар'їнка, Катеринівка та Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку російська армія наступальних (штурмових) дій не вела. Завдала авіаційного удару в районі Старомайорського Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів області, у тому числі, Водяне, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне та Рівнопіль.

На Запорізькому напрямку ЗСУ відбили три атаки біля Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області, де російські бойовики безуспішно намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема, Левадне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоандріївка, П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів окупантів зазнали Тягинка, Херсон, Комишани, Білозерка Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - зазначили у Генштабі.

За 24 грудня українська авіація вдарила по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та ЗРК окупантів, а підрозділи ракетних військ уразили два російських артилерійських засоби та пункт управління.

Нагадаємо, бійці Сил оборони показали, як готуються до Нового Року.

  • Вас може зацікавити:

Чи є в Україні брак добровольців: генерал вказав на важливу проблему

Добре "підсмажили" росіян: бійці ЗСУ показали кадри удару FPV-дроном

Росіяни візьмуть Авдіївку? Експерт розповів про складну ситуацію на фронті