RU  UA

Росіяни візьмуть Авдіївку? Експерт розповів про складну ситуацію на фронті

Ворог переконаний, що зможе взяти Авдіївку під контроль, проте лещата навколо Авдіївки не змикаються. На лівому березі Дніпра ворог зосередив дві повітряно-десантні дивізії, проте цього недостатньо, щоб подолати оборону ЗСУ.

Про це розповів військовий експерт, екс-очільник прес-служби Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов.в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Росія кидає величезні сили на 5 напрямків: які є зараз проблеми у окупантів

За його словами, на Авдіївському напрямку Степове вже знаходиться в сірій зоні. Ворог певний того, що зможе взяти Авдіївку під контроль. Є просування на півдні від міста. Проте лещата навколо Авдіївки не змикаються: ширина проходу залишається на рівні 6 км.

Експерт повідомив, що на лівому березі Дніпра ворог зосередив дві повітряно-десантні дивізії чисельністю до 69 тисяч осіб. Проте цього недостатньо, щоб подолати оборону.

"Сьогодні відбулася неймовірна за якістю операція наших ППО, коли в один момент було знищено три Су-34, які прямували вбік наших позицій. ...Тепер ворог ймовірно буде змінювати тактику використання своїх літаків. Су-34 запускали КАБи з 40-50 км, щоб не потрапити під вогонь наших засобів ППО, які мають дальність12-15 км", - розповів Селезньов.

На його думку, 18 F-16, які передають Нідерланди, навряд чи докорінно змінять ситуацію на полі бою. Це залежатиме від тих ракет, які будуть надані до них. Це також значно посилить роботу української ППО.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

”За документами ми те село вже давно взяли”: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео