RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи є в Україні брак добровольців: генерал вказав на важливу проблему

Генерал ЗСУ Дмитро Марченко заявив, що переважна частина українців, яка хотіла боронити країну від окупаційної армії, сама пішла в армію на початку війни, тому "добровольців" в Україні фактично вже немає. Вони воюють вже другий рік та потребують відпочинку. Для цього необхідно зробити збільшення резерву за допомогою мобілізації.

Про це він повідомив в інтерв'ю DW.

Читайте також: Демобілізації не буде? Умєров запропонував нові варіанти для військових

"Ті добровольці, які хотіли добровільно піти до лав ЗСУ для того, щоб чинити опір, вони закінчилися. Ми побачили нову проблему, з якою не стікалися раніше, що люди не дуже розуміють того стану, в якому опинилися ті, хто воюють вже два роки. Тобто люди виснажені, треба відпочити їм, треба відновити зусилля. Для того, щоб це зробити, у нас мають бути резерви. Я думаю, що спільними зусиллями з місцевими органами самоврядування, поліцейськими, військовими зможемо донести до нашої чоловічої половини України ту інформацію, що потрібно чинити опір. Якщо ми не дотягнемо цю війну, то ви ж розумієте, що іншого шансу в нас уже не буде", - розповів Марченко.

Збільшення резерву робитимуть у декілька етапів. Він також підтримує зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років і вважає це "справедливим".

Генерал ЗСУ нагадав, що Україні на мобілізацію у 500 тисяч людей треба витратити 500 мільярдів гривень, щоб вдіти, нагодувати та навчити їх битися. Грошей не вистачає. Перед країною є цілий комплекс завдань, які треба здійснити, щоб провести мобілізацію вдумливо.

"Якщо ми його не виконаємо, то я не знаю, що буде завтра... Ворог зазнає дуже великих втрат, але вони навчилися їх швидко поповнювати. Ми повинні робити так, щоб не відставати цих темпів. Зараз, на жаль, відстаємо", - наголосив Марченко.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, боєць ЗСУ пояснив, чому демобілізація неможлива.

  • Вас може зацікавити:

Повістки поштою і інші питання: що треба міняти в мобілізації

Мобілізація по-новому: три важливі питання

Чарівне слово "де­мобілізація": хто воюватиме проти російських окупантів