RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Демобілізації не буде? Умєров запропонував нові варіанти для військових

Міністр оборони України Рустем Умєров, який пояснював, кому хочуть вручати Е-повістки, заявив, що повна демобілізація для українських воїнів буде можливою лише після закінчення війни, але вони можуть отримати "перепочинок або часткове звільнення".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Суспільному".

Читайте також: Мобілізація 2024 в Україні: головні плюси та мінуси

Відповідні зміни передбачать у новому законопроєкті, який поки що готують, але вже скоро зареєструють у Верховній Раді. Документ буде регулювати мобілізацію, демобілізацію, відстрочку і соцзахист військовослужбовців. Умєров зауважив, що деталі про дану ініціативу з'являться "найближчими днями".

"Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після того, як закінчиться війна. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона перепочила або була частково звільнена. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно", - сказав міністр.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, боєць ЗСУ пояснив, чому демобілізація неможлива.

  • Вас може зацікавити:

Чарівне слово "де­мобілізація": хто воюватиме проти російських окупантів

Чи чекати повісток в "Дії": влада дала остаточну відповідь

Українців налякала заява про "мобілізацію за кордоном": в Міноборони зробили уточнення