RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Справа щодо картелю "Двадцятівські" йде до суду: фігуранти під вартою попри впливовість у злочинних колах

У березні Нацполіція провела масштабну спецоперацію з понад 200 обшуками по Україні. Тоді у два етапи затримали 38 учасників наркокартелю "Двадцятівські".

Про це йдеться в матеріалі "Українських новин".

"Вони були топами в наркотрафіку України і заробляли шалені кошти, продаючи заборонені речовини в мережі і з рук в руки", - говорять джерела в органах.

Під час тих обшуків у фігурантів вилучили майна на понад 170 млн грн і пообіцяли накласти на це все арешт.

"Цю справу особисто вів Дмитро Торгало, це відносно новий начальник ДБН", - додає джерело.

Навколо справи було багато скепсису і побоювань, що затримані вийдуть, як тільки новина зійде із медійних заголовків. У банди ще лишилися подільники на свободі, що нібито були готові підкупити топів в поліції, щоб "вирішити питання".

"Станом на сьогодні "двадцятківські" досі закриті, а майно їх дійсно арештоване. Дуже скоро ця справа буде в суді. Однак втрачати пильність рано. Сподіваємось на справедливі вироки", - додає співрозмовник.

27 лютого на території Дніпропетровської області та ще в кількох регіонах держави поліцейські провели масштабну спецоперацію з ліквідації діяльності наркокартелю, члени якого забезпечували наркотиками майже всю Україну. Тоді затримали 38 учасників злочинної спільноти, зокрема лідерів, представників силового блоку, "хіміків" та збувачів. Всім були обрані безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та накладено арешт на все їхнє вилучене майно.