RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Намагався "купити" ДБР: один з найбільших постачальників Міноборони попався на великому хабарі

29 грудня працівники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, який є одним з найбільших постачальників українського оборонного відомства за пропозицію хабаря у 500 тис. доларів.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Читайте також: В одеському ТЦК виявили ще одного мільйонера: майно оформляв на рідних

Як зазначається, підприємець пропонував таку суму одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

Йдеться про кримінальне провадження за фактом схем із закупівлями одягу та білизни для армії. Його компанії виграли 23 тендери на постачання одягу для військових на понад 1,5 млрд грн.

Слідчі встановили, що до виконання оборонних замовлень залучили підконтрольні бізнесмену фірми, які раніше займались будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей ані для виготовлення, ані для зберігання речей для потреб армії. Це призвело до збитків бюджету на 1,2 млрд грн і зриву постачання.

Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів. За сімома договорами поставили товар на склади військових частин тільки в невеликій кількості, але отримали держкошти наперед як за повне виконання зобов'язань. Ще вісім договорів виконані із запізненням на 3-5 місяців.

За попередніми оцінками сума збитків може перевищити 1 млрд грн.

Бізнесмену готують підозру за ч. 3 ст. 369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

У ДБР не називають імені затриманого. ЗМІ пишуть, що йдеться про львівського бізнесмена-будівельника Ігор Гринкевича.

Нагадаємо, за даними НАЗК, керівник Дніпропетровського ТЦК підозрюється в незаконному збагаченні на близько 8,8 млн грн.

  • Вас також може зацікавити:

Майже 13 тисяч FPV-дронів для ЗСУ: НАЗК знайшло у воєнкомів сотні "лівих" мільйонів

Скандальний одеський екс-військком збагатився на рекордну суму: в НАЗК розкрили подробиці

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав