RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Українські бійці просунулись в районі Кліщієвки: оновлені карти бойових дій

Українські війська просунулися поблизу Бахмута і на південний схід від Кліщіївки. Також, ЗСУ продовжують утримувати позиції на лівому березі Херсонської області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ просунулися на захід від Горлівки, на декількох напрямках – позиційні бої: звіт ISW і карти

Ситуація в Харківській та Луганській областях

28 грудня російські та українські війська продовжували бойові дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Повідомляється про позиційні бої на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки, Іванівки та озера Лиман, а також на захід від Кремінної в районі Серебрянського лісу, Торського, Діброви та Григорівки.

Український військовий оглядач Юрій Бутусов 28 грудня опублікував кадри наслідків українського удару по окупованій російськими військами будівлі в Кремінній. Повідомляється, що в цьому районі діють підрозділи російської 1-ї гвардійської танкової армії і невизначених повітряно-десантних дивізій (ВДВ).

Бої у Донецькій області

Російські джерела стверджували, що сили РФ незначно просунулися поблизу Спірного (на північний схід від Бахмута) і безуспішно атакували біля Веселого. Українські сили просунулися поблизу Бахмута, ймовірно, протягом минулого тижня, і продовжили позиційні бойові дії. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 грудня, показують, що українські сили незначно просунулися на південний схід від Кліщіївки.

Речник командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо заявив, що інтенсивність боїв під Бахмутом знизилася, але російські війська продовжують спроби захопити Богданівку, просунутися до Часового Яру і відновити втрачені позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки. Позиційні бої тривають на північний захід від Бахмута поблизу Богданівки та Хромового; на захід від Бахмута біля Іванівського; і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 грудня, показують, що війська РФ незначно просунулися поблизу Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від міста. Відомо, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки, на схід від Новобахмутівки та біля Степового, а також на південь від Авдіївки біля Первомайського, Невельського та Сіверного.

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська збільшили кількість плануючих бомбових ударів літаками Су-34 і Су-35 на Таврійському напрямку, куди входять Авдіївка, захід Донецької та Запорізької областей.

"Південна вісь"

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували в районі кордону Донецько-Запорізької областей на південь від Новодарівки. Нещодавно опубліковані геолокаційні кадри підтверджують, що російські війська нібито зайняли Дорожнянку, на південь від Гуляйполя.

Відомо, що позиційні бої відбулися біля Вербового та Роботиного. Російський блогер стверджував, що війська РФ завдали плануючого бомбового удару по Оріхову. Українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області станом на 28 грудня, але ні російські, ні українські війська не досягли підтверджених успіхів у цьому районі. Позиційні бої тривали на східному березі, включно з Кринками. Повідомляється, що під Кринками діють підрозділи російського добровольчого батальйону "Маргелов".

Раніше "Апостроф" писав про те, що Сили оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини.

  • Вас також може зацікавити:

920 окупантів зустріли "персональний" Новий рік: свіжа статистика втрат РФ у війні

ЗСУ перейшли на вигідніші рубежі: яка зараз ситуація навколо Мар'їнки

Росіяни розстріляли українських полонених біля Роботиного: відео і реакція України