RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Сили оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини, за добу на фронті - 56 бойових зіткнень: зведення Генштабу

На шістсот сімдесят третю добу повномасштабного російського вторгнення, росіяни продовжують обстрілювати мирні українські міста та села, внаслідок чого гинуть та калічаться люди. На Херсонщині українські бійці продовжують заходи із розширення плацдарму, а усього за добу відбулося 56 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

"Минулої доби ввечері російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 5 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Наші оборонці знищили 4 ударні БпЛА. Також, поточної доби загарбники завдали чергового авіаційного удару 3 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Усі ворожі дрони знищено", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від ворожих ударів постраждали: Іванівка Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області; Спірне, Новомихайлівка, Золота Нива Донецької області; Оріхів, Преображенка Запорізької області, Червоний Маяк, Зміївка, Дудчани та Новоберислав Херсонської області. Окрім цього, під артилерійським вогнем опинилися близько 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні контролю Оперативного штабу з оборони північних територій України (ОСУВ "Північ") на Волинському та Поліському напрямках залишається стабільна оперативна обстановка без суттєвих змін.

У той час як на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати свою військову присутність в прикордонних районах, активно здійснює диверсійні заходи з метою недопущення перекидання наших військ на потенційно небезпечні напрямки та посилює систему мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Читайте також: США дають Україні новий пакет військової допомоги на $250 млн: що до нього увійшло

У секторі відповідальності Оперативного штабу з оборони південно-східних територій України (ОСУВ "Хортиця") на Куп'янському напрямку українські захисники відбили дев'ять атак ворога поблизу Синьківки та на сході від Іванівки в Харківській області.

На Лиманському напрямку сили оборони зупинили три атаки ворожих сил у районі Серебрянського лісництва в Луганській області, де противник безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили дві атаки окупантів поблизу Богданівки в Донецькій області.

У секторі відповідальності Оперативного штабу з оборони південно-західних територій України (ОСУВ "Таврія") на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші війська витримують оборону і завдають значних втрат ворогові. За останню добу Сили оборони відбили 15 атак на сході від Новобахмутівки і Авдіївки, а також 17 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де наші захисники успішно відбили три атаки.

На Шахтарському напрямку противник не здійснював наступальних (штурмових) дій.

У зоні відповідальності Оперативного штабу з оборони південно-західних територій України на Запорізькому напрямку сили оборони відбили три атаки західніше Вербового та Роботиного в Запорізькій області.

У секторі відповідальності Оперативного штабу з оборони південно-західних територій України (ОСУВ "Одеса") на Херсонському напрямку українські війська активно продовжують дії з розширення плацдарму. Навіть при значних втратах, противник не припиняє спроб вивести наші підрозділи із їхніх позицій. Протягом останньої доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових атак на позиції Сил оборони, однак отримав гідну відсіч і був вимушений відступити.

Попри все, Сили оборони України продовжують активні операції з завдання значних втрат окупаційним військам як в особовому складі, так і в техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом останньої доби наша авіація здійснила удари в 10 районах, де зосереджено особовий склад, озброєння та військову техніку, а також по два зенітно-ракетних комплекси противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів у 5 районах, де розташовано особовий склад, озброєння та військову техніку, а також удари по 2 пунктах управління, 6 складах боєприпасів та 2 артилерійських засоби противника.

Раніше ми писали, публікували свіжі фото і подробиці удару по "Новочеркаську".

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ перейшли на вигідніші рубежі: яка зараз ситуація навколо Мар'їнки

Чому військові купують все за свій кошт: Мінфін здивований, але не знає, де брати гроші

Росіяни розстріляли українських полонених біля Роботиного: відео і реакція України