RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Особливо це стосується чоловіків: ексклюзивний коментар ДПСУ щодо перетину кордону

Правила перетину держкордону України залишилися без змін, незважаючи на те, що почали з'являтися повідомлення про те, що прикордонники перестали випускати з країни осіб з інвалідністю та тих, хто супроводжує громадян з інвалідністю.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі "Апострофу".

Читайте також: З України не випустили багатодітного батька: деталі скандалу на відео

"Пропуск осіб через кордон, як і раніше, здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені Постановою Уряду №57. Правила, в тому числі визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, особливо це стосується чоловіків – громадян України, яким загалом обмежено залишати межі України", – зазначив він.

У Постанові Кабміну "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України", чітко визначені категорії і умови за якими українці мають та не мають права перетинати кордон.

"Звісно прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство. До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи, до прикладу, з іншою метою, або використовуючи підроблені чи фіктивні документи", зауважив Демченко.

Хоч в Правилах перетину кордону не має змін, але прикордонники продовжують ретельно перевіряти умови виїзду за чітким дотриманням українського законодавства, наголосив він.

Крім того, речник ДПСУ поінформував, що з початку 2023 року відмовили у виїзді за кордон майже 50 тисячам громадянам, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів.

Раніше Демченко роз'яснив, чи випускають з України інвалідів 3 групи.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроекту

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

Нелегальний виїзд чоловіків за кордон: скільки зараз коштують "послуги"