RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чи випускають з України інвалідів 3 групи: роз'яснення держприкордонслужби

У Державній прикордонній службі України запевнили, що змін у правилах перетину кордону людьми з інвалідністю 3-ї групи не було, незважаючи на чутки у соцмережах.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на коментар спікера ДПСУ Андрія Демченка.

Читайте також: "Мобілізаційний потенціал": українці за кордоном стоять у чергах за документами, відео

"Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства. Тільки з початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів, - сказав Демченко.

За його словами, пропуск осіб через кордон, як і раніше, здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені постановою уряду 57. Правила визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, зокрема для громадян України чоловічої статі, яким загалом обмежено виїзд за межі України, і чітко визначають категорії й умови, за якими громадяни можуть перетинати кордон.

"Звісно, прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство. До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи до прикладу з іншою метою, або використовуючи підроблені чи фіктивні документи”, - сказав Демченко.

Нагадаємо, що в соцмережах поширилися чутки про нібито закриття кордону для чоловіків з 3-ю групою інвалідності та зняття 20 людей з поїзда Київ – Перемишль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки людей втекло за кордон від мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроекту

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

Блокування карт, штрафи та інші заборони: які обмеження чекають на тих, хто ухиляється від мобілізації