RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українців чекають проблеми з житлом ще в одній країні Європи

Місцеві ради деяких шотландських міст не отримали кошти для фінансування роботи готелів, у яких розміщені біженці з України, через що їх можуть змусити шукати інше житло.

Про ситуацію, яка склалася, пише The Scotsman.

Минулого року шотландський уряд виділив місцевій владі кошти, аби організувати тимчасове житло втікачам від війни в Україні, яких налічувалося майже 17,5 тисяч. Тепер же, через брак "зайвих" коштів, місцеві бюджети не отримають 10 мільйонів фунтів стерлінгів "субсидій".

Читайте: Шотландія та Уельс виділили значну суму на допомогу ЗСУ

Ще у жовтні Конвенція місцевих органів влади Шотландії зверталась до уряду, висловивши стурбованість відсутністю фінансування на 2024 рік. Міністр соціальної справедливості Шотландії Ширлі-Енн Сомервіль на це відповіла, що формування регіонального бюджету було надзвичайно складним та потребувало "важких рішень".

Наразі місцеві органи влади шотландських міст попереджають про можливість виселення біженців, натомість у Единбурзі заявили, що це збільшить рівень бездомності та спричинить "непередбачувані наслідки". Очікується, що наступного тижня представники місцевих влад проведуть зустріч із "профільним" урядовцем для пошуку шляхів вирішення ситуації.

Нагадаємо, що частина консерваторів Великої Британії виступають за відставку чинного прем'єр-міністра Ріші Сунака і повернення його попередника Бориса Джонсона, що може врятувати Консервативну партію від поразки на наступних виборах у 2025 році.

Вас може зацікавити:

Українцям в Ірландії змінять умови проживання: що задумали в Дубліні

Країна Європи суттєво знизить допомогу українцям: деталі

Війна не завершиться найближчим часом: у розвідці Британії озвучили невтішний прогноз