RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Друг України" може повернутися: у британських консерваторів назріває розкол

Частина консерваторів Великої Британії виступають за відставку чинного прем'єр-міністра Ріші Сунака і повернення його попередника Бориса Джонсона, що може врятувати Консервативну партію від поразки на наступних виборах у 2025 році.

Про це пише Daily Mail.

Читайте також: Виявив величезний інтерес до нашої країни: в Укрзалізниці розповіли про візити Бориса Джонсона до України

Останні соціологічні дослідження показали, що наразі за лейбористів готові проголосувати у два рази більше виборців, ніж за консерваторів - 41-45% проти 22-29%. Цей розрив, на думку деяких представників Консервативної партії, може скоротити Джонсон.

Також частина виборців консерваторів можуть віддати свої голоси популістській Партії реформ, серед засновників якої є прихильник ідеї виходу Великої Британії з Євросоюзу Найджел Фараж.

"Через шість-вісім тижнів ми будемо мати в опитуваннях понад 15%, а торі консерватори почнуть опускатися нижче 20%. У цей момент від п'яти до десяти депутатів зрозуміють, що гра закінчена, і перейдуть до нас. Тоді гра буде закінчена. Це буде останній уряд на нашій пам'яті, де торі мають більшість. Ми їх знищимо", – зазначив Фараж.

Як зауважили джерела Daily Mail, заміна Сунака на іншого політика з Палати громад ситуацію "швидше погіршить, ніж поліпшить". Джонсон зможе повернутися до парламенту лише якщо один з чинних парламентаріїв поступиться йому місцем, а також назбирається 53 підписи під листом про недовіру Сунаку.

Також розглядається варіант з призначенням соратниці Джонсона Пріті Пател тимчасовим прем'єром. Сам колишній прем'єр не став коментувати цю ситуацію.

"Борис Джонсон наразі зайнятий написанням книги і він підтримує уряд", – сказав представник політика.

Нагадаємо, 2 грудня у Великій Британії завершилося навчання для українських військових психологів, яких вчили контролювати стрес у бойових умовах.

  • Вас може зацікавити:

"Шахеди" більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю

Експрем’єр Британії Кемерон очолив МЗС: що він сказав про Україну

Я захоплююся духом спротиву киян, ви точно переможете - Борис Джонсон