RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Країна Європи суттєво зменшить допомогу українцям: деталі

Уряд Ірландії планує переглянути змінити програму підтримки українських біженців в ЄС. Витрати буде знижено, зокрема, безплатне розміщення новоприбулих українців можуть обмежити до 3 місяців.

Про це повідомляє The Irish Examiner.

Читайте також: Українцям платитимуть за повернення додому: ще одна країна запускає програму для біженців

Повідомляється, що Міністерство Прем'єр-міністра Ірландії та Міністерство інтеграції працюють над новою програмою для біженців з України. Зазначається, що відповідний документ буде поданий до Кабінету Міністрів. Важливою зміною стане обмежене розміщення коштом держави. Після трьох місяців перебування у державному житлі українцям доведеться шукати квартиру в оренду чи варіанти за схемою "пропозиція житла". Зміни стосуватимуться лише новоприбулих до країни. Джерело в уряді повідомило, що обмеження часу на розміщення приведе допомогу з житлом Ірландії у відповідність до інших країн ЄС.

Уряд також має розглянути питання щодо скорочення соціальних виплат українцям. Наразі країна виплачує 220 євро на тиждень біженцям з України. Станом на 5 жовтня виплати щодо підтримки доходів отримували 40 995 українців. Також виплачувалася допомога на 20 414 дітей, схвалено 197 заявок про доплату до квартплати. Звіти про доходи свідчать, що в Ірландії працюють 15 тисяч українців, найбільше у сфері обслуговування.

Притулок в Ірландії отримали майже 97 тисяч українців, понад 73 тисячі надають державне житло, що коштує 1,5 млрд євро на рік. Водночас до країни продовжують прибувати багато українських біженців - до 200 осіб на день.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США анонсували новий обсяг щомісячної допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

На пенсії та освіту грошей не вистачає: що потрібно знати про витрати України та допомогу західних партнерів

Майже вдвічі, ніж рік тому: зросла кількість українців, які не повернуться додому після війни

Українці масово виїжджають з Польщі: названо причину та популярні напрямки імміграції