RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Данські F16 для України: стало відомо про затримку постачання

Данія затримує постачання американських винищувачів F-16 для України. Затримка може тривати орієнтовно пів року та пов'язана з невиконанням декількох умов.

Про це повідомляє данське видання Berlingske з посиланням на Міністерство оборони Данії.

Читайте також: Чому Європа зволікає з постачанням зброї: Кулеба зробив жорстку заяву

Передати перші F-16 мали після Нового року, але наразі графік посунули на другий квартал цього року. У виданні пояснили, що це пов'язано з невиконанням низки умов.

Зокрема, серед причин також є графік навчань українських пілотів. Їхній розклад залежить від техніки та погоди. Крім того, наразі продовжується робота у міжнародній Коаліції Військово-Повітряних сил для того, аби забезпечити створення в українській державі необхідної матеріально-технічної бази, а також інфраструктури.

"У Данії проходять навчання шість українських пілотів. Очікується, що протягом 2024 року з Данії в Україну буде відправлено ще вісім літаків F-16, а у 2025 році - ще п’ять. Чи будуть затримані і ці поставки - поки невідомо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, речник Міністерства оборони США повідомив, що українські пілоти можуть завершити навчання на літаках F-16 до кінця 2024 року.

  • Вас може зацікавити:

Росіянам вже тривожно: всі подробиці про постачання F-16 в Україну

Винищувачів буде більше: українські пілоти вже тестували шведські Gripen

Перші F-16 готують до відправки в Україну: Зеленський озвучив кількість