RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Не бачили жодних заяв": у Повітряних силах прокоментували зраду про F-16 з Данії

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16, а першу партію багатоцільових літаків Україна очікує отримати навесні 2024 року.

Про це повідомив речник командування Повітряних військ Юрій Ігнат в етері телемарафону.

Зокрема, топофіцер вирішив прокоментувати інформацію данських ЗМІ про те, що уряд країни змушений затримати постачання F-16 до України.

Читайте також: Чому Європа зволікає з постачанням зброї: Кулеба зробив жорстку заяву

За його словами, командування ПС ЗСУ не володіє інформацією про те, що Данія затримає постачання перших винищувачів. Окремо Ігнат наголосив, що ці дані оприлюднили журналісти, посилаючись на власні джерела в Міноборони.

"Дивимося на Міністерство оборони Данії – жодних заяв, принаймні, я не побачив... Видання Berlingske, воно посилається на якісь свої джерела. Це одразу підхоплюється і стає таким мейнстрімом у наших ЗМІ. Всі розуміють, наскільки чутлива тема F-16 для нас", - продовжив речник в етері телемарафону.

За словами офіцера, українські пілоти змушені в надзвичайно короткі терміни проходити навчання на винищувачах F-16. Подібну практику не повторювала жодна країна світу. Ігнат зазначив, що у черзі на винищувачі F-16 та інструкторів стоять багато держав.

Коментуючи програму підготовки пілотів, речник командування запропонував розділити її на три групи. Перша група у Британії, у якій підготовка до пересадки на F-16 триватиме до двох років. Друга група - США, у яких навчання має завершитися до кінця 2024 року.

Третя група - у Данії, до якої відправилася передова група українських пілотів. У цій країні бійці вже проходять польоти з інструкторами.

"Ось різні майданчики, які ми маємо. Плюс наземний персонал ще вчиться в інших країн, крім цих трьох, які я озвучив. Що стосується Данії, то і пілоти та винищувачі прийдуть звідти найшвидше. Коли це буде? Розраховуємо на весну", - резюмував Ігнат.

Раніше ми розповідали, що пілоти ПС ЗСУ можуть завершити навчання на літаках F-16 до кінця 2024 року.

Вас може зацікавити:

Росіянам вже тривожно: всі подробиці про постачання F-16 в Україну

Винищувачів буде більше: українські пілоти вже тестували шведські Gripen

Перші F-16 готують до відправки в Україну: Зеленський озвучив кількість