RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україну йде шторм: якою буде погода 8 січня по регіонах

Згідно із прогнозами, з вечора 7 та цілий день 8 січня у багатьох регіонах нашої країни очікується погіршення погодних умов.

"Апостроф" розповість, якою буде погода у ці дні.

На дорогах утвориться ожеледиця, а пориви вітру сягатимуть до 20 метрів за секунду.

Читайте також: "Плюси" не втримаються, йдуть морози: прогноз погоди в Україні 8 січня

Одеська область

Міська влада Одеси попередила, що вночі та вдень очікуються значні опади, вночі у вигляді дощу. Вдень ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу та хуртовина. Видимість під час опадів 200-500 м. Вітер вранці та вдень північно-східний 15-20 м/с.

По області вночі та вдень очікуються значні опади — на півночі у вигляді снігу. Протягом доби на півночі, а вдень по всій області ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу та хуртовина. Видимість під час опадів 200-500 м. Вітер північно-східний 15-20 м/с.

Крім того, випаде багато снігу, а в Одеській області дітей можуть перевести на дистанційну форму навчання. Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

У зв'язку з погіршенням погодних умов мерія звернулась до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Також повідомляється, що у разі різкого погіршення погоди, класні керівники повідомлятимуть учнів про підключення до онлайн-уроків, а дитячі садочки прийматимуть дітей в режимі чергових груп.

Чернівецька область

В Чернівецькій області синоптики також б’ють тривогу через погіршення погоди. Сьогодні ввечері, 7 січня, та вночі 8 січня буде значний снігопад, пориви вітру та хуртовини. Температура повітря опуститься до -11... -16 морозу, а в горах до -20.

Ситуація на дорогах може бути ускладненою через ожеледицю і налипання мокрого снігу. Тож, у Чернівецькій ОДА закликали водіїв утриматися від поїздок найближчими днями, особливо на далекі відстані, а пішоходів — бути максимально обачними на дорогах.

Кіровоградська область

Не краща ситуація буде і в Кіровоградській області. Тому у Кропивницькій ОДА закликають бути обачними через погіршення погоди. Крім того, тут нагадують про те, що ворог може використати це, щоб завдати масованих ударів, тому закликають не ігнорувати тривогу і тримати зарядженими гаджети.

Київська область

В області, як наголошує Київська ОВА спостерігаються небезпечні метеорологічні явища. За попередженням Укргідрометцентру 8 січня на дорогах буде ожеледиця і жовтий рівень небезпеки.

Крім того, в області та столиці буде хмарно, а місцями пройде невеликий сніг. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями по області пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі -11... -16 градусів морозу, а вдень 8-13° морозу.

Раніше ми розповідали про те, що на Україну насувається погодний Армагеддон з нестабільним температурним режимом.

  • Вас також може зацікавити:

Хрещенські морози в Україні: де і коли температура впаде нижче 20 градусів

Росія може скористатись похолоданням: чи загрожує колапс енергосистемі України

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024