RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Законна ціль для ЗСУ: окупанти перекинули новий десантний корабель в Крим

У тимчасово окупований український Севастополь, де 4 січня була "бавовна", з Новоросійська росіяни перекинули свій новий великий десантний корабель проєкту 11711 типу "Іван Грен".

Про це інформує OSINT-аналітик MT Anderson на своєму акаунті в Х (колишній Тwitter), посилаючись на дані із супутника Sentinel 2 за 6 січня.

Читайте також: У Криму ракетами вдарили по військовому аеродрому: всі подробиці

На знімку із супутника Sentinel 2 за 6 січня біля пірсу в Севастопольській бухті видно, як припускає MT Anderson, ВДК "Іван Грен".

Фото: twitter.com/MT_Anderson

"Іван Грен" проєкту 11711 є головним кораблем цієї серії. Другим та останнім є "Петро Моргунов". Обидва перебувають на озброєнні Північного флоту у 121 бригаді десантних кораблів в Сєвєроморську. Новий ВДК "Іван Грен" ввели в експлуатацію у 2018 році.

Обидва судна мають авіаційну групу з двох вертольотів Ка-29, дрону "Орлан-10" та оснащені 30-міліметровою зенітною артилерійською установкою АК-630М-2 "Дует".

Корабель "Петро Моргунов", введений в експлуатацію 23 грудня 2020 року, Росія перекинула в акваторію Чорного моря для навчань наприкінці січня 2022 року, перед початком свого повномасштабного вторгнення в Україну. Майже весь цей час він перебував у Новоросійську.

Нагадаємо, СтратКом ЗСУ підтвердив попадання у склад з боєкомплектом у Криму 4 січня.

  • Вас може зацікавити:

У Севастополі після "прильотів" масова евакуація: що відбувається в окупантів

Офіційно: ЗСУ завдали удару по військовій базі росіян у Криму, фото та відео

Ракети та дрони успішно долають російську ППО: в ISW проаналізували удари України по Криму