RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Раді хочуть ввести "мобілізаційний збір": кого торкнеться

Народні обранці замислюються про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" з метою відшкодування витрат на посилення мобілізації в Україні. Але, таке нововведення стосуватиметься не всіх українців.

Про це член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк написала у Fecebook.

Читайте також: Нові правила мобілізації: в Раді зробили заяву

"Якщо закон про чергову хвилю приймуть, на неї знадобиться понад 300 мільярдів гривень. Це за дуже скромними підрахунками. Зараз один день війни коштує 5 мільярдів. Після ухвалення закону день війни значно подорожчає. А в казні що? Казна чекає траншу, якого досі немає ”, - написала нардеп.

Василевська-Смаглюк закликає "навести лад на митниці", де за її даними, недоотримання сягає 22 мільярдів грн і пропонує звернути увагу на зарплати у держсекторі, держпідприємствах та муніципалітетах.

"Їх легко проконтролювати державі і подекуди, погодьтесь, вони захмарні. Наприклад. Зарплатний фонд Вишгородського міського голови та його заступників та радників за грудень сягнув більше 700 тисяч гривень. Можете порахувати річний бюджет на утримання апарату типового міського голови пристоличного ОТГ. Я вже мовчу про мільйонні місячні зарплати членів усіляких наглядових рад", - заявила депутат.

Крім того, депутат закликає посилити боротьбу із корупцією. На її думку, красти під час війни має бути "смертельно страшно".

"Тоді зберемо 300 мільярдів для наших воїнів. Яким не такі страшні московські воші, як тилові державні миші", - зазначила Василевська-Смаглюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в альтернативному законопроекті про мобілізацію, який зробив нардеп від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, пропонується заборонити мобілізувати людей з інвалідністю будь-якої групи.

  • Вас також може зацікавити:

Не лише питання солдатів: Зеленський висловився про мобілізацію в Україні

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації