RU  UA

Ворог "поставив на конвеєр" цілу серію ракет: в ЗСУ розповіли наскільки зріс рівень ефективності ППО

Головне правило зенітно-ракетного протистояння: небо ніколи на 100% не закривається. І на відміну від минулого зимового циклу, рівень нашої системи протиповітряної оборони виріс щонайменше в 2,5 раза, що неймовірно багато.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник.

Він наголосив, що якщо порівнювати ситуацію з початком повномасштабної війни, коли в Україні не було жодного комплексу західного виробництва, а лише старі радянські системи С-300, то зараз за номенклатурою як такою, ми знаходимося на першому місці у світі.

Читайте: Гібридне небо: як Україна разом із США створюють унікальну систему ППО

Але противник поставив на конвеєр цілу серію неядерних ракет, починаючи з "Калібрів" і закінчуючи "Кинджалами", і не відмовився від терору нашої енергетики, промисловості та цивільної інфраструктури.

Читайте також: Росія змінила тактику ударів по Україні: чого тепер очікувати від загарбників

Тому, як зазначив Петро Черник, зараз необхідно нарощувати захист нашого неба у сфері можливості збивати аеробалістику та балістику. "З цими завданнями можуть впоратися системи Patriot, і щодо цього є що покращувати", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше на території України було збито перший "Шахед-238" з реактивним двигуном. Тепер для знищення таких БПЛА знадобляться ПЗРК.

  • Вас може зацікавити :

Реактивні "шахеди"? Теж зіб'ємо: яка загроза від нових безпілотників росіян

Росія шукає способи для обходу української ППО: в ISW проаналізували плани Кремля

Розвіяно ще один міф: російський "Кинджал" впав у Дніпро в Києві і не розірвався, відео