RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Політиків позбавлять привілеїв? В "Слузі народу" розповіли про плани посилення мобілізації

Зі скандального законопроєкту про посилення мобілізації в Україні приберуть пункт про бронь для депутатів, чиновників тощо, аби показати народові, що всі рівні. Також пропонують подрібнити цей великий проєкт закону на декілька менших та тематичних.

Про це повідомив один з видних депутатів партії "Слуга народу" у коментарі "РБК-Україна".

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію, спроба номер 2: стало відомо, що буде в оновленому документі

Автори законопроєкту готові пом'якшити його норми, але залишити концепцію, зокрема, стосовно обмежень для ухилянтів, проти яких виступають нардепи. Наразі ініціатива перебуває у Міноборони та чекає на адаптацію з урахуванням депутатських зауважень.

"Поки варіанта не видно. Зрозуміло, що треба розширювати базу мобілізованих. Але як це зробити без каральних заходів для ухилянтів, незрозуміло. Очевидно, прибиратимемо бронь для депутатів, чиновників тощо, щоб показати, що всі рівні. Практичного сенсу у цьому небагато, але інакше народ не зрозуміє", – зазначив він.

Також пропонується подрібнити цей документ на декілька менших та тематичних, зокрема, окремо ухвалити норми про демобілізацію. Проти неї виступає саме військове керівництво, адже є ймовірність, що колись за цим законом одноразово отримає право на дембель величезна кількість бійців, які пішли воювати у перші місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну, а заміни їм можуть не знайти.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки людей втекло за кордон від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

Блокування карт, штрафи та інші заборони: які обмеження чекають на тих, хто ухиляється від мобілізації

Не хочеш на фронт, йди в "будбат": на Прикарпатті влада придумала чергове ноу –хау

Відтягування неминучого: що буде із законом про мобілізацію