RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ціна питання – 2500 доларів: на Закарпатті затримали організатора нової схеми для ухилянтів

У Закарпатській області затримали 19-річного громадянина, який організував схему виїзду ухилянтів з України.

Про це інформує пресцентр поліції регіону.

Правоохоронці, отримавши оперативну інформацію, провели в Закарпатській області спецоперацію з ліквідації каналу переправи військовозобов’язаних через кордон. Схему влаштував 19-річний місцевий мешканець, який за грошову винагороду допомагав ухилянтам виїхати з України.

Читайте також: Не лише спортзали: ТЦК шукають ухилянтів серед рибалок, фото

"За 2500 доларів США зловмисник прокладав маршрут в обхід офіційних пунктів пропуску та прикордонних нарядів, й особисто проводив своїх клієнтів через "зелений" кордон до сусідньої Словаччини. Правоохоронці впіймали фігуранта в селі Новоселиця, коли він саме транспортував свого клієнта до лінії кордону", - розповіли в поліції.

На місці події правоохоронці вилучили $2400, мобільний телефон, а також автомобіль, який підозрюваний використовував для перевезення ухилянтів. Організатора схеми затримано, наразі готується повідомлення про підозру. Якщо провина 19-річного місцевого мешканця буде доведена у суді - йому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в "Слузі народу" розповіли про плани посилення мобілізації.

Вас може зацікавити:

Законопроєкт про мобілізацію, спроба номер 2: стало відомо, що буде в оновленому документі

Мало не вмер: прикордонники витягнули з крижаної Тиси IT-вця, який за $5 тисяч намагався втекти до Румунії, фото

Українці видумують нові схеми, щоб втекти за кордон: прикордонники перелічили "ноу-хау"