RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

На Херсонщині окупанти збивають власні дрони: свіжі карти бойових дій

Сили оборони утримують позиції на лівому березі Херсонської області. Росіяни все частіше приймають власні безпілотники за українські, обстрілюючи та збиваючи їх.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Не долетіла до України: на Кубані впала російська ракета, відео

Харківська та Луганська області

Геолокаційні кадри показують, що сили РФ просунулися на схід від Торського (15 км на захід від Кремінної). Російські та українські війська продовжували позиційні бойові дії на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки та Петропавлівки; на південний захід від Сватового поблизу Макіївки; на захід від Кремінної біля Тернів і Торського; на південний захід від Кремінної біля Діброви, Григорівки та Серебрянського лісництва.

Донецька область

Російські та українські війська продовжили бойові дії на північний схід, захід і південь від Бахмута, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було.

Українські та російські джерела стверджували, що позиційні бої тривали в районі Бахмута поблизу Богданівки, Іванівського, Хромового, Кліщіївки, Андріївки та Ню-Йорка. Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що з моменту активізації наступальних дій на Бахмутському напрямку наприкінці жовтня російські війська просунулися на 3,6 кілометра в напрямку Богданівки та на 2,1 кілометра в напрямку Іванівського.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 січня, показують, що російські війська просунулися в західному Степовому та на схід від населеного пункту. Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового, Новобахмутівки, Степового; біля Авдіївського коксохімічного заводу; на захід від Авдіївки біля Сіверного; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського та Невельського.

"Південна вісь"

ЗСУ та росіяни продовжували обмежені позиційні бойові дії в районі кордону Донецько-Запорізької області 13 січня. Позиційні бої точилися на південь від Пречистівки та Золотої Ниви; та на захід від Старомайорського. Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої тривали на заході Запорізької області біля Новофедорівки, Вербового, Новопрокопівки та Роботиного.

Українські війська станом на 13 січня утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області, однак підтверджених змін у цьому районі немає. Позиційні бойові дії на східному березі, у тому числі в Кринках та поблизу них тривають.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що командування російського 17-го танкового полку протягом останніх двох тижнів намагається евакуювати пошкоджену бронетехніку РФ під Кринками та залучає як штатний ремонтний персонал так і бойовий до цих зусиль.

Машовець розповів, що діяльність українських безпілотників настільки поширена на східному березі, що російське угруповання військ "Дніпро" почало оповіщати свій особовий склад про те, коли безпілотники РФ діють у їхньому районі, оскільки окупанти все частіше приймають власні безпілотники за українські і обстрілюють та збивають їх.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів, що росіяни готуються знову наступати на кількох напрямках.

  • Вас може зацікавити:

Бунти в елітних частинах та нові "шахеди" з Ірану: що зараз відбувається у окупантів

Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека

Стукачі та "хунвейбіни": як працюватиме новий "СМЕРШ" у Росії