RU  UA

Окупанти не відмовились від наступу, але акцент змінився: офіцер ЗСУ про ситуацію на фронті

Російська Федерація не відмовляється від планів окупації України, але зараз акцент наступу на сході змістився.

Про це в ефірі "Апостроф" TV повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо.

За його словами, окупанти зараз більше сконцентрувалися на Лиманському напрямі.

Читайте також: Біля кордону з РФ небезпечно: Наєв закликав дослухатися порад щодо евакуації

"Вчора на цьому напрямі було відбито 28 ворожих атак. Тут ворог використав 37 дронів-камікадзе за українськими захисниками. Як для цього напряму, це досить велика кількість. Крім того, було 439 обстрілів з мінометів та артилерії різних калібрів. Це означає, що у противника не спостерігається зараз будь-якої нестачі снарядів", - заявив Фітьо. Проте Сили оборони України продовжують завдавати російським загарбникам відчутних втрат.

Активні наступальні дії окупантів розпочалися ще на початку жовтня минулого року і лише зміщується акцент їхніх наступальних дій. Минулого тижня це був Куп'янський напрямок, але їхні плани не відповідають планам Збройних сил України, і зараз змінився напрямок їх наступальних дій саме на Лиман.

У той же час Бахмутський напрямок залишається для росіян важливим. Минулої доби ЗСУ відбили дев'ять ворожих атак.

"Там був завданий один авіаційний удар, використано сім дронів-камікадзе, що теж досить невластиве для цього напрямку, адже там переважно якраз найбільше використання баражуючих боєприпасів. На цьому напрямку було 280 артилерійських обстрілів. У порівнянні з іншими днями можна в лапках сказати, що менша кількість обстрілів. Тим не менш, нашим захисникам вдалось ліквідувати 93 окупанта і знищити 14 одиниць військової техніки", - заявив Фітьо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни мерзнуть на позиціях і здаються в полон ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Плацдарм на лівому березі Дніпра: в ЗСУ розповіли про "успіхи" ворога

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео