RU  UA

Бережуть екскаватори, а не людей: окупанти будують нову "лінію Суровікіна"

На Бахмутському напрямку російські окупанти, в страху перед наступом ЗСУ, гарячково будують аналог "лінії Суровікіна", яку намагається "дістати" українська артилерія.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів начальник штабу артилерії 4 бригади Національної гвардії України "Рубіж", майор Денис Нагорний.

Читайте також: ЗСУ змінили стратегію у війні з Росією

"Ворог концентрується на напрямках Білогорівки, Веселого, Богданівки і Кліщіївських висот. Ворог застосовує авіацію, КАБи. Продовжуються м’ясні штурми, особливо в напрямку каналу, щоб в подальшому натупати на Часів Яр. Збільшується кількість FPV. Зараз застосовується 600 дронів на добу", - розповів Нагорний.

За його словами, з нашого боку триває контрбатарейна боротьба та намагання "викосити" їхню бронетехніку, яку вони дуже бережуть. Натомість більше застосовується особового складу. Ці атаки особливого успіху не дають: піхота знищується, а техніка спалюється.

"Росіяни будують аналог Лінії Суровікіна. Будуються повністю бетоновані опорні пункти під землею, повністю готові до наступальних дій. Вони дуже бояться до нашого контрнаступу. І всі штурмові дії пов’язані з тим, щоб захистити свою рабську силу, зайняту на будівництві фортифікацій", - зазначив воїн.

В той же час, українські гармаші намагаються діставати це будівництво з артилерії. А росіяни більше бережуть екскаватори, ніж робітників.

"Тут перебуває до 100 тисяч особового складу. Перекидаються підрозділи з інших напрямків - Запорізького, Авдіївського. Також женуть м’ясо з Росії. Артилерія продовжує відігравати важливу роль у війні. В основному, 60% - міномети. Решта - артилерія. Наша артилерія використовується більш ефективно, що дозволяє досягати певного паритету. Також у нас більш якісно підготована піхота, яка не допускає підходу штурмових груп", - підкреслив Нагорний.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні