RU  UA

Зробили "роботу над помилками": командир підрозділу ЗСУ про нову тактику ворога під Куп’янськом

Росіяни "зробили роботу над помилками" і зараз проводять штурмові дії вже в зовсім іншому форматі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський.

Читайте: ЗСУ відбили всі ворожі штурми: свіжа статистика втрат окупантів

За його словами, Збройні сили України наразі намагаються зупинити окупантів й навіть проводять контрштурмові дії, але Куп’янський напрямок залишається дуже важким й росіян мають на цьому напрямку хоч і не великі, але успіхи.

"Зараз росіяни переформатували свій тактичний підхід", - розповів військовий, пояснивши, що росіяни масово використовують артилерію, яка у них працює "не зупиняючись".

"Але вони почали комбінувати свої атаки за рахунок роботизованої техніки. Вони дуже ретельно опанували засоби РЕБ, БПЛА, вони використовують БПЛА як дальнього враження, вони використовують "Ланцети", вони використовують FPV-дрони навіть з системою Capture, які хватають цілі, і навіть не потрібно пілота з хорошим скілом", - розповів Денис Ярославський.

Він наголосив, що росіяни зрозуміли ще півроку тому, що роботизована війна – це війна сучасності й шаленими темпами використовують саме цю технологію ведення бою. "Вони трансформувалися. Так, вони використовують як і раніше людей, але те, що ми бачили, як вони "спалювали" тисячами "вагнерівців", - такого вже немає", - зазначив український військовий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні