RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЗСУ відбили всі ворожі штурми: свіжа статистика втрат окупантів

Російські війська продовжують штурмувати Авдіївку, атакують на Куп'янському, Бахмутському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках. Водночас, Сили оборони утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та завдають втрат окупантам в живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ змінили стратегію у війні з Росією

"Протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зранку російські окупанти завдали ракетного удару 4 зенітними керованими ракетами С300/400 по цивільній інфраструктурі міст Харків та Балаклія”, - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили 4 атаки ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили атаку загарбників біля Тернів Донецької області та ще 5 атак поблизу Макіївки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника неподалік Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони минулої доби відбили 10 атак противника в районах Степового, Авдіївки та ще 7 атак біля Первомайського та Невельського.

На Мар'їнському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки, де відбита 21 атака.

На Шахтарському напрямку супротивник наступальних дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямі Сили оборони надалі продовжують заходи щодо розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Минулої доби противник здійснив 1 безуспішний штурм позицій українських військ.

Водночас, наші воїни активними діями завдають окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 пункту управління, 1 артилерійському засобу та 1 радіолокаційній станції противника", - додали у пресслужбі.

Також повідомляється, що орієнтовні загальні бойові втрати росіян з 24.02.22 по 23.01.24 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 377820 (+960) осіб,
  • танків - 6214 (+22),
  • бойових броньованих машин - 11548 (+59),
  • артилерійських систем - 8947 (+51),
  • РСЗВ - 970 (+2),
  • засоби ППО - 657 (+0),
  • літаків - 331 (+0),
  • гелікоптеріів - 324 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 6961 (+0),
  • крилаті ракети - 1820 (+1),
  • кораблі/катери - 23 (+0),
  • підводні човни - 1 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 11956 (+65),
  • спеціальна техніка - 1409 (+12).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ССО знищили РЛС "Фара" російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні