RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Як виростити найкращу розсаду томатів: 8 обов'язкових правил для гарного урожаю

Від того, наскільки міцною і життєстійкою буде розсада томатів, залежить і якість майбутнього врожаю. Тому краще вирощувати її самим. Виростити найкращу розсаду томатів можна, дотримуючись нехитрих правил. Досвідчені городники виділяють 8 обов'язкових правил, яких слід дотримуватися.

Про те, як виростити якісну розсаду томатів, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Як підготувати насіння томатів до посадки на розсаду: важлива обробка від хвороб

Вирощування якісної розсади томатів: 8 обов'язкових правил

  1. Не намагайтеся заощадити на насінні. Потрібно купувати на розсаду якісне насіння гібридів, яке стійке до різних захворювань і стійко переносить температурні коливання. Краще, звісно, купувати насіння у спеціалізованих магазинах.
  2. Томати люблять тепло. Тому у приміщенні, де ви маєте намір вирощувати розсаду, має бути не менше +20 градусів.
  3. Помідори пізнього терміну дозрівання (близько 140 днів) краще вирощувати в теплицях, щоб уберегти їх від можливих весняних та осінніх приморозків. А ось скоростиглі томати (з терміном дозрівання 80-85 днів) можна вирощувати у відкритому ґрунті.
  4. Не намагайтеся посіяти насіння раніше за визначений термін. Це може призвести до переростання розсади. У результаті вона вийде кволою і гірше приживатиметься.
  5. Ретельно підготуйте ємності до вирощування розсади. Вони повинні бути чистими, з дренажними отворами та зі свіжою ґрунтовою сумішшю. Дренаж потрібен обов'язково, оскільки без нього коріння паростків почне загнивати.
  6. Для гарного розвитку та зміцнення розсади їй потрібно багато світла. Тому доведеться або використовувати лампу денного світла вранці та вечорами, або просто посіяти розсаду трохи пізніше, коли світловий день стане довшим.
  7. Обов'язково потрібно буде пікірування розсади. Так вона краще вкорениться і буде міцнішою.
  8. Томати дуже люблять підживлення. Причому не обов'язково для цього використовувати магазинну "хімію". Можна підготувати свій розчин із 12 грамів сухих дріжджів та пари столових ложок цукру. Цю суміш потрібно розчинити у літрі теплої води та настоювати протягом 6 годин. Потім потрібно перелити цей розчин у велику ємність і додати туди ще 3 літри відстояної води кімнатної температури. Цим розчином потрібно підливати розсаду - по 1 чайній ложці під корінь кожного паростка. Це стимулюватиме розвиток кореневої системи та зміцнить зелену масу.

Раніше ми розповідали, чому досвідчені городники не викидають упаковки від кефіру, соків та інших рідких продуктів.

  • Вас також може зацікавити:

Досвідчена городниця розповіла, які лампи краще брати для підсвічування розсади

Як приготувати стимулюючий розчин з алое, який допоможе проростити будь-яке насіння

Куди садити насіння на розсаду: переваги та недоліки популярних ємностей