RU  UA

Є кілька версій: що стоїть за зливом про "звільнення Залужного" і для чого це зроблено

Учора ввечері в багатьох українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Валерія Залужного нібито звільнили з посади. Але, як невдовзі з'ясувалося, це не так: ніхто Головкома не звільняв. Є кілька версій того, хто і чому може стояти за цим "зливом".

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Іван Ступак.

Є кілька версій появи "сливу" про звільнення Валерія Залужного. Усі вони мають право існування, і вже найближчим часом може з'ясуватися, яка з них була вірна.

Читайте також: Залужний "відповів" на чутки про звільнення: фото

"Перший варіант, що в Офісі президента займаються "сантехнічними роботами", вишукуючи, через кого саме йдуть витоки інформації. Для цього ніби тет-а-тет озвучується певна інформація, а потім дивляться, через кого саме і через які телеграм-канали ця інформація "потече", – вважає експерт.

Звичайно, така резонансна інформація, як і слід було очікувати, дуже швидко "розтеклася" усіма виданнями. Втім, не виключено, що саме з такою метою її і запустили в маси, щоб прозондувати громадську думку.

Ще один можливий варіант – спроба знецінити джерело інформації, яке займається такими "вкиданнями". Тобто в ОП вже заздалегідь вирішили, яке джерело їм потрібно виставити у негативному світлі та підкинули йому недостовірну інформацію.

"Хоча може бути і четвертий варіант, коли мав місце провал комунікації та рішення, дійсно, поки що не прийнято, хоча за Конституцією президент може звільнити Головкома ВСУ, голову СБУ і далі, але зрозуміло, що зараз війна, і у суспільства виникнуть питання, чому голова держави пішов на такі кадрові рішення", – каже Ступак.

Експерт також висловився щодо версії, що наступником Залужного на цій посаді може стати Буданов. Іван Ступак вважає, що міркування про це до того, поки немає указу про звільнення одного та призначення іншого – це усього лиш версії, а не факти. Як показує практика, якщо людина чекає призначення на більш високу посаду, вона воліє не поширюватися, щоб не спокушати долю.

"З іншого боку, важливо розуміти, що диму без вогню не буває. Досить згадати історію зняття Резнікова з посади міністра оборони. Тоді теж за кілька тижнів були розмови про те, що його можуть зняти з посади. І зараз аналогічно кілька тижнів у наших та західних ЗМІ обговорюють можливість відставки Валерія Залужного. Зрозуміло, що суспільство має запит на зміни, на кращу комунікацію з суспільством, як, наприклад, це було з історією катастрофою Іл-76", - підсумував експерт.

Раніше ми публікували яскраві фотожаби і меми на тему скандалу зі "звільненням" Залужного.

  • Вас також може зацікавити:

"Нове комунікаційне дно": українці обурюються через "звільнення" Залужного

Безугла знову "наїхала" на Залужного: у хід пішли прямі образи

Ні слова про Залужного: Зеленський звернувся до українців